Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Jde vám manžel na nervy? Mučte ho!

Nemyslíme tím, že byste mu dala pánví po hlavě, ovšem dokážeme pochopit, že po nějaké době manželského života může dojít i k situaci, kdy si říkáte, že pánev nebo uškrcení by bylo vlastně nejlepší řešení.

Redakce Marianne | 15. 10. 2013


Ty, které jsou čerstvě zamilované nebo vdané, ať si raději přečtou náš recept na skvělý čokoládový koláč s medem a mascarpone (v sekci Recepty). Ostatní můžou číst dál, protože moc dobře vědí, že manželství není návštěva zábavního parku a že někdy se musejí skutečně hodně přemáhat, aby svého milovaného partnera nepraštily. A pokud říkáte, že to tak není, pak si dovolím tvrdit, že nemluvíte pravdu. Přišla na to i americká spisovatelka Maria Garcia-Kalb a napsala o tom vtipnou knížku plnou návodů, jak takové chvíle přežít. Působí v New Yorku a patnáct let se snaží ve své práci povzbuzovat páry, aby pomocí drobných mučicích technik dosáhly harmonického soužití. U některých se budete možná trochu divit, jiné vám budou připadat velmi, velmi povědomé…

6 tipů, jak manžela psychicky mučit (bez kapky krve)

Pro pořádek říkám, že tyhle rady jsou určeny všem ženám, které i navzdory občasné skepsi svého manžela pořád milují. A že někdy je super vyrovnat si účty bez rozvodového právníka nebo urážek. Až se tedy bude někdy (zase) váš manžel chovat jako trouba, zasaďte mu vtipnou a tajnou facku a vychutnejte si ho!

  1. Schovejte mu dálkový ovladač: Znáte chlapa, který by si po návratu z práce nesedl s chutí k televizní obrazovce? Bohužel však tenhle koníček vyrábí z vašich mužů gaučové povaleče, kteří nemyslí na nic jiného (natož na vás nebo vynášení odpadků). Zkuste to aspoň jednou a schovejte ovladač na bezpečné místo – a pak se bavte jeho zuřivým hledáním.

  2. Mluvte: Není tajemstvím, že ženy pronesou denně třicet tisíc slov, kdežto muž maximálně polovinu. Pokud ho tedy chcete psychicky deptat, pak mluvte, protahujte to, vyprávějte mu cokoli co nejpodrobněji, svěřujte se mu se svým snem a každou historku přizdobte. Věřte, že pak mu jeho hlava možná sama exploduje.

  3. Sabotujte jeho auto: Zde hrozí velké riziko, že se manžel vážně hodně naštve. Ovšem určité ‚sprosťárničky‘ mu provést můžete. Rozlaďte mu všechny stanice a navolte jiné (třeba klasiku nebo folk), rozštelujte mu zrcátka, změňte sklon opěradel a stěrače nastavte do polohy zapnuto. Každá změna u volantu chlapa rozhodí, to vám zaručujeme!

  4. Zkazte mu den větou: Musíme si promluvit. Tak tuhle větu nemá rád snad žádný ženatý nebo zadaný muž. Obvykle po ní totiž přichází něco hodně nemilého. Pokud tedy chcete toho svého na celý den rozhodit, řekněte mu u páteční snídaně právě tahle tři slovíčka. S dovětkem, že to samozřejmě proberete až po práci. Věřte, že celou pracovní dobu bude myslet jen na to, CO se děje. Když se pak zeptá, o co jde, vy mu jen s úsměvěm řekněte, že vlastně o nic…

  5. Hádka během sportovního přenosu: Není větší legrace než naschvál vyvolat hádku s manželem ve chvíli, kdy právě sleduje jako zapálený sparťan (nebo slávista) zápas mezi těmito dvěma kluby. Trochu si koledujete o políček, ale je to fakt psina. A ani nemusíte nic moc vymýšlet – stačí, když si stoupnete před obrazovku a budete překážet. Pokud se vám podaří protáhout hádku aspoň na půlku přenosu, jste jednička!

  6. Buďte milá: Není nic podezřelejšího než neustále vlídná manželka. Muži jsou v podstatě zvyklí na to, že my ženy remcáme, hádáme se a tváříme se naštvaně, když neodnesou odpadky do popelnice nebo zapomenou nakoupit. Ovšem pozor, následující věty říkejte bez sarkasmu, to by vás prohlédl. Zkuste třeba tyhle: „Přiznávám, že máš vždycky pravdu, asi bych tě měla častěji poslechnout.“ Nebo: „Jen ty odpadky nech, já je vynesu, ty jsi dnes asi hodně unavený.“

Více rad najdete v knize 101 způsobů, jak mučit manžela, kterou vydalo nakladatelství Práh.