Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Jednoduchý silvestrovský make-up? Vsaďte na rudou rtěnku, která vám vydrží celou noc.

Pokud si nepotrpíte na výrazné líčení očí, červená rtěnka je pro vás tou pravou volbou. Jak zajistit, aby držela celou noc?

Markéta Vörös | 27. 12. 2019

Ukážeme vám, že výrazných rtěnek se bát nemusíte. Budete v nich totiž vypadat fantasticky a na rtech vám vydrží celou noc! Jak na to? Držte se na našeho 5 krokového manuálu.

1. Exfoliace

Žádná rtěnka nevypadá dobře na suchých a odlupujících se rtech a červená není výjimkou. Jelikož naše rty v zimě trpí, je třeba o ně pečovat. Prvním krokem je exfoliace. My doporučujeme peelingy Sephora Collection, které jsou v praktickém a hygienickém obalu, do kterého se nemusíte sahat prsty. 

skjdjdkalsj
Peelingy a rty, Sephora Collection, 150 Kč

2. Báze

Tento krok většina žen přeskočí, zdá se jim totiž zcela nepodstatný. Opak je pravdou. Pokud chcete, aby vám rtěnka vydržela na rtech, budete bázi potřebovat. Nám se osvědčil Prep + Prime od MAC

sdjlkjdlkaj
Prep + Prime MAC, 579 Kč, Douglas

3. Konturovací tužka

Slibujeme, že třetí krok není po použití primeru nadbytečný. Konturovací tužka ve stejném odstínu jako rtěnka, poskytuje ideální podkladovou vrstvu, která udrží vaší rtěnku na místě po celou noc. 

ksdkljfjak
Zeshora: Dlouhodržící tužka na rty Panoramic Long Wear Lip Liner, Hourglass, odstín Raven, 690 Kč, Sephora; Tužka na rty Lip Cheat, Charlotte Tilbury, odstín Walk of Fame, £16, k zakoupení na oficiálních stránkách značky; Dlouhotrvající tužka na rty Everlasting Lip Liner, Kat Von D, odstín Rosary, 490 Kč, Sephora

4. Vrstvení

Každá žena, která pravidelně nosí rudou rtěnku, zná pravidlo vrstvení. Prozradíme vám ho... Naneste jednu vrstvu své oblíbené rtěnky, vezměte papírový ubrousek a vložte ho mezi rty. Následně obtiskněte rty do kapesníku a odstraňte přebytky rtěnky. Je načase nanést druhou vrstvu, ale trochu jinou metodou. Rtěnku precizně vťupejte tak, aby se dostala do každého milimetru rtů. 

5. Přepudrujte

Také tento krok přecházíte? Tak to příště vyzkoušejte a uvidíte, že rtěnka se nehne z místa. Vezměte si jemný sypký pudr, my máme po ruce Translucent Loose Setting Powder od Laura Mercier a zlehka přepudrujte rty. Voilá!

sjdklsaja
Translucent Loose Setting Powder, Laura Mercier, £30, prodává Cult Beauty

A jestliže jste ještě nenašla tu "pravou" červenou, můžete se inspirovat našimi favority!

sjlakjaflj
Zleva: Kilian Le Rouge Parfum Matte v odstínu Prohibited, 1350 Kč, Ingredients; Wild With Desire, RMS Beauty, odstín Rebound, 850 Kč, Ingredients; Rouge G Guerlain, odstín 48 Geneva, 910 Kč; Limitovaná kolece Dark Spell Mert&Marcus od Lancôme, k dostání od ledna v Lancôme Beauty Institutu; The Healthy Lip Velvet Liquid Lipstick, Physicians Formula, odstín Fight Free Red-icals, 239 Kč, Dr.Max; Lip Magnet Gold Mania Collection, Giorgio Armani, 1149 Kč, Douglas