Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Jsi krásná, jsi chytrá a jsi dokonalá! To jsou slova, která ženy touží slyšet

Která žena by ráda neslyšela od svého partnera, že vypadá hezky, že je skvělá kuchařka a ještě lepší v posteli. Ovšem jaká je realita? Přiznejme si to, dámy – nic moc. Chlapi prostě neradi mluví, natož aby si hráli se zamilovanými slovíčky.

Redakce Marianne | 23. 10. 2013

A co tedy ženskému uchu lahodí nejvíce?

  1. Jsi krásná. To je sice pravda, ale ženy mají raději detaily. To znamená, že muži by měli být konkrétní a říct vám „miluji tvůj krk“ nebo „tvoje nohy jsou dokonalé“ či „tvé oči jsou nádherné“.

  2. Jsi chytrá: Ženy rády slyší, když muži ocení nejen jejich krásu, ale i inteligenci. Většina žen chce vědět, že jsou jedinečné a že se liší od ostatních žen i tím, jak jim to ‚pálí‘. Muži by tedy měli ženám říkat, PROČ jsou chytré nebo legrační.

  3. Jsi můj nejlepší přítel: Pokud chce muž ujistit svou partnerku, že s ní není jen kvůli vzhledu, pak jí musí říct, že není jen láska jeho života, ale i jeho nejlepší přítel.

  4. Jsem na tebe pyšný: Říct své ženě, že jste na ni pyšný a že si ceníte toho, co všechno dokázala, je naprosto úžasné. Je fajn slyšet, že umíte něco, co ty druhé, ne a že jsou na vás vaši partneři hrdí.

  5. Jsi dokonalá: To znamená, že vás muž přijal takovou, jaká jste, se vším všudy, s vašimi dobrými i špatnými vlastnostmi. Tím, že vám partner řekne výše uvedenou větu, můžete si být jistá tím, že vás opravdu miluje.

  6. Nechci být s nikým jiným: Tato věta trvalého závazku říká, že jste se stala nedílnou a nepostradatelnou složkou v jeho životě a že bez vás nemůže žít.

  7. O čem přemýšlíš? Ženy milují, když se muži zajímají o jejich emoce a pocity. Takže pokud vám muž položí tuhle otázku, znamená to, že respektuje vaše názory.

  8. Jaký jsi měla den? I tahle otázka jasně svědčí o tom, že partnera zajímáte a že je ochoten se s vámi pustit do diskuse.

  9. Jsi skvělá milenka: Ujištění o vašich sexuálních kvalitách dodá nejen sebevědomí, ale může zvýšit i sexuální apetit.

  10. Miluji tě: Jen málo mužů si uvědomuje, že právě tahle dvě slovíčka jsou přímo magická a vyslovená ve vhodnou dobu dají ženě emocionální jistotu. To, že právě tahle slovíčka lahodí ženám nejvíce, potvrzuje i psycholog PhDr. Petr Šmolka, který říká: „Obrat ‚miluji tě‘ patří nepochybně mezi nejvýstižnější a nejlépe přijímaný. Moudrý muž jej tu a tam použije, ale neměl by se asi příliš nadužívat. Zpravidla postačí, pokud jednou za čas pronese na adresu své drahé nějakou pozitivní poznámku, případně zopakuje dříve již řečené vyznání lásky.

Na druhou stranu však tradice a představy žen velí, aby se muž projevoval jako ten, o koho se může žena opřít. „Nikoli pouze sladká slůvka a zdrobněliny. Žena chce být vnímána i jako alespoň do jisté míry rovnocenný partner, nikoli jako nějaké ‚bejby‘, neřkuli ‚kuřátko‘. Už proto, že si uvědomuje, co z toho kuřátka v ženském rodě časem vyroste,“ dodává psycholog Šmolka.