Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Kam vyrazit za romantikou

S krásným počasím se v nás probouzí naše romantické já a my máme chuť vzít naši drahou polovičku za ruku a projít se s ní po krásných místech. A že jich tady máme!

Redakce Marianne | 26. 05. 2013

Každý má o romantickém výletu jiné představy. Jaká je ta vaše?

Zámecká idyla

Nedaleko Prahy najdete opravdový skvost – Chateau Mcely. Barokní zámek opravili manželé Cusumanovi a nabízejí zde jedinečné spojení služeb pětihvězdičkového hotelu, bohaté historie a krásné okolní přírody. Nádherné interiéry pokojů a apartmánů vám dají zapomenout na všední život, a iluze zámeckého života bude dokonalá. Přilehlý anglický park pak nabízí několik zastavení – fontánu, bylinkovou a květinovou zahrádku, čarodějnické doupě, přírodní koupací jezírko a spoustu dalšího. V Chateau Mcely se snoubí styl, historie a služby na vysoké úrovni.

Screen_shot_2013-05-25_at_15.13.35  

Relaxace a odpočinek

Pro znovuobrození těla i ducha zkuste netradiční exotické masáže. Jávské masáže byly po staletí vyvíjeny indonéskou kulturou a ve Wellness hotelu Vista v Dolní Moravě je provádí Javánka Santi. Tam také můžete vyzkoušet blahodárný dvouhodinový rituál Terraké. Během něho budete masírovaná červeným jílem, dále aromatickým olejem, tělo bude detoxikováno zábalem s fidžijským čajem a nakonec se vaše pokožka zjemní po masáži s liánovou stuhou. A pokud vám ani to nebude stačit, v hotelu je k dispozici hammam, finská sauna, parní lázeň, rasul procedura s jílem a další.

Screen_shot_2013-05-25_at_15.35.44

Duchovní cesta

Vydejte se na duchovní cestu na Vysočinu do Opactví Želiv. Hostel Opactví Želiv nabízí zajímavé ubytování v historických prostorách téměř 870 let starého Želivského kláštera. Pokoje se nacházejí přímo v prostorách kláštera, kde určitě v nich oceníte atmosféru plnou historie a klidu. Pro návštěvníky je v klášteře také program duchovní obnovy pod vedením kanonie premonstrátů v Želivě. Zajímavostí je, že součástí klášterního areálu je také Želivský klášterní pivovar, kde mniši vyrábějí tradičním způsobem šest druhů piv, klasické ležáky, speciály i svrchně kvašená piva.

Screen_shot_2013-05-25_at_15.52.57  Screen_shot_2013-05-25_at_15.49.06

Po stopách židovské historie

V Třebíči se zachovalo unikátní židovské ghetto, jež bylo zařazeno mezi vzácné historické památky Unesca. Počátky úzkých uliček, průchodů, prampouchů, verand a židovských domů hledejte už ve 14. století. Jsou tak dokladem jedinečné staré kultury, odlišné od té naší. Jedinečný ráz čtvrti a mimořádná zachovalost vám pomohou zachytit její atmosféru. Na procházce židovskou čtvrtí můžete obdivovat množství stavebních stylů i vynalézavost ve využití omezeného prostoru při výstavbě židovských domů. Díky naučné stezce se dozvíte více o židovském městě a životě v něm.