Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Kamala Harrisová promluvila o svém dětství

Info ikona
Kamala Harris

Týden před prezidentskou inaugurací sdílela budoucí viceprezidentka Spojených států amerických, Kamala Harrisová, dojemné fotografie z dětství. Právě skrze sociální síť vzdala hold své mamince Shyamale Gopalan Harrisové, která jí byla velkou inspirací.

Letošní rok je pro Kamalu Harrisovou zcela zásadní. Po prezidentské inauguraci Joe Bidena, která se uskuteční 20. ledna, se stane viceprezidentkou Spojených států amerických. Kromě toho, že se na novou funkci pečlivě připravuje, nezapomíná Kamala Harrisová ani na své fanoušky na sociálních sítích. Jeden z posledních příspěvků věnovala dětství a nejbližším členům rodiny. „Mí rodiče se narodili půl světa od sebe: moje maminka v Indii a můj otec na Jamajce. A stejně jako mnozí další i oni přišli do Ameriky se snem,“ zní úvodní část příspěvku na jejím Instagramu.

Mohlo by se vám líbit

Životní moudro

Z příspěvku Kamaly Harrisové čiší láska, kterou ke své mamince chová. „Maminka měřila asi 152 cm, ale když jste ji někde potkali, měli jste pocit, že měří 213 cm. Díky ní jsem byla vychována v komunitě, kde nás učili vidět svět mimo sebe samého,“ vzpomíná Kamala na své dětství. V závěru dodává, že každý den si vzpomene na radu, kterou jí maminka častokrát říkala. „Neseď a nestěžuj si na věci, radši něco udělej,“ znělo životní moudro Shyamale Gopalan Harrisové. Pokud tuto „životní filozofii“ bude Kamala Harrisová aplikovat i při vykonávání funkce viceprezidentky, pak čeká Spojené státy americké zářná budoucnost.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Kdo je Kamala Harrisová?

Kalifornská senátorka Kamala Harrisová disponuje úctyhodným životopisem. Nejprve pracovala jako okresní státní zástupkyně v San Franciscu, následně se ujala postu ministryně spravedlnosti Kalifornie z titulu nejvyšší státní zástupkyně a v roce 2016 se stala teprve třetí senátorkou za stát Kalifornie. Kamala Harrisová své politické ambice ukázala také v lednu 2019, kdy oznámila, že bude kandidovat v prezidentských volbách 2020. O necelý rok později svou kandidaturu stáhla, a tudíž se nezapojila ani do primárních voleb.

Další zlom přišel na začátku srpna 2020. Demokratický kandidát na prezidenta Joe Biden, který se už v minulosti zavázal, že viceprezidentské křeslo svěří ženě, se po týdnech čekání konečně vyjádřil. Jeho volba padla právě na Kamalu Harrisovou. Pětapadesátiletá senátorka se tak znovu dostala do hledáčku všech, kteří touží po změně. Jistě tomu napomohl i fakt, že Kamala Harrisová má jamajské a indické kořeny, tudíž sama bojuje proti rasismu a podporuje pozitivní diskriminaci. V minulosti se také vyjádřila k podpoře „sanctuary cities“, tedy azylových měst.

Mohlo by se vám líbit