Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

MOJE KARIÉRA: Kristina Michalsky, manažerka v Microsoftu

Kristina je ředitelka spotřebitelského segmentu českého a slovenského zastoupení Microsoftu. Cesta za profesním úspěchem podle ní vede přes občasné nepohodlí, risk a ochotě učit se nové věci.

Kariérní mezníky:
První milník přišel už po maturitě, kdy jsem se rozhodla odstěhovat do zahraničí. To, že jsem za sebe od 19 let plně zodpovědná, určitě přispělo k mojí nezávislosti, samostatnosti a sebevědomí. Další mezníky v kariéře souvisí s mojí ochotou za prací cestovat nebo se přestěhovat na čas do zahraničí, odvahou překročit hranice komfortné zóny, občas zariskovat a hlavně se pořád učit nové věci.

Můj všední den:
V Microsoftu řídím divizi spotřebitelského segmentu. Týden se snažím plánovat tak, abych se dva dny mohla věnovat intenzivně svému týmu, dva dny v týdnu trávím s obchodními partnery a jeden den pracuji z domova, kde se soustředím na dlouhodobé projekty a strategii. Velmi často cestuji, ať už za prací nebo soukromě, protože můj manžel má práci v Mnichově. Díky technologiím a naší firemní politice, která mobilitu plně podporuje, můžu pracovat odkudkoli a také trávit více času s manželem.

Pracovní nevýhody:
Nejsou! Svět technologií je velmi inspirativní, práce mě naplňuje už jen proto, že se každý den naučím něco nového. Motivací je pro mě i to, že s pomocí technologií máme příležitost pomáhat lidem být rychlejší, úspěšnější a efektivnější.

Rada, která mě posunula dál:
Myslet za každé okolnosti pozitivně, vidět v každé situaci příležitost a snažit se lidem pomoct, aby mohli být úspěšní. Vést lidi vyžaduje zodpovědnost a autenticitu. Moje oblíbené motto je “Leadership is about making others better as a result of your presence and making sure that impact lasts in your absence.”

Work-life balance:
Můj  profesní a soukromý život jsou úzce propojené. Práce mě přivedla z Mnichova do Prahy, a tak s manželem žijeme v obou městech. Pracuji často z domova, sdílím s kolegy svůj kalendář, na projektech spolupracujeme on-line v prostředí Office 365, a pokud je to potřeba, spojíme se přes Skype. Naše práce vyžaduje časté cestování, ale tři dny v týdnu trávím s manželem na naší mnichovské nebo pražské adrese, případně někam cestujeme společně.
I když si čas pečlivě plánuji, snažím se hlavně žít přítomností. Proto je pro mě velmi důležité být obklopena lidmi, se kterými se cítím dobře, dělat práci, která mě baví, a najít si čas na koníčky, které mi dodávají energii. Ráda si zajdu zatancovat nebo přes víkend maluji obrazy. Život není jenom práce.

Jak neusnout na vavřínech:
Stále se vzdělávat, pracovat na sobě, dávat si ambiciózní cíle a vyžadovat konstruktivní zpětnou vazbu na svou práci.

Život mi ulehčil:
Skype. Pomáhá mi být v kontaktu s manželem a přáteli, když jsem na cestách, a nejmodernější stylové zařízení 2v1, které kombinuje notebook s tabletem a vejde se pohodlně i do kabelky.

MUST HAVE: Vůně Chanel Chance & Rtěnka Bobbi Brown & Nejmodernější zařízení s Windows 10 & Umění (na obr. můj obraz)
MUST HAVE:
Vůně Chanel Chance
Rtěnka Bobbi Brown
Nejmodernější zařízení s Windows 10
Umění