Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Karolína Bosáková společně s nadačním fondem Happy Hearts pomáhá stavit školy v Nepálu

Pro stavbu škol pro 929 dětí bylo potřeba 300 dobrovolníku ze 43 zemí světa, 5 000 dobrovolnických dnů, 37 000 pracovních hodin a obrovská ochota všech, kteří vídí smysl v pomoci druhým.

Karolína Peřinová | 17. 05. 2019

Karolína Bosáková se již poněkolikáté vydala s nadačním fondem Happy Hearts a se skupinou českých dárců a partnerů stavit školy do Nepálu. „Tato cesta je pro mě vždy obrovskou motivací. Vidět postavené školy, potkat se s dětmi a lidmi z komunity, kterým pomáháme, je pro mě velký motor pro další práci pro Nadační fond Happy Hearts,“ uvádí Karolína. Tato forma pomoci se pro ni stala přirozenou po zkušenosti z Thajska. Tam jela se svou kamarádkou Petrou Němcovou pět měsíců po tsunami v roce 2004. „Místní lidé si prošli obrovským traumatem a naděje na lepší budoucnost pro ně byla s odchodem první vlny humanitární pomoci v nedohlednu. Tato osobní zkušenost mi navždy změnila život. Od té doby pomáhám a jsem za to moc vděčná. Přináší mi to obrovskou radost a smysl života,“ vysvětluje Karolína.

happy hearts

 

Díky štědrosti českých dárců se postavilo 6 škol pro více než 2000 dětí. A připravuje se i další projekt s názvem Dva roky prázdnin - Děti Dětem, do kterého se může zapojit každý, včetně dětí a škol. „Každý může pomáhat. Bez mnoha dobrovolníků bychom se neobešli. Spolupracujeme s All Hands and Hearts - Smart response, kterou spoluzaložila Petra Němcová. Spolupráce je úžasná. Jsme schopni díky dobrovolníkům postavit školu za 6 měsíců,“ dodává nadšeně Karolína.

Projekt Happy Hearts - Dva roky prázdnin - děti dětem

V zemích postižených přírodními katastrofami trvá dva roky až šest let, než se děti mohou vrátit zpět do školy.

Kdo by nechtěl mít dva roky prázdnin? U nás, kde je vzdělání samozřejmostí asi každý. Pro děti v zemích postižených katastrofami je vzdělání nadějí na lepší budoucnost. Nadační fond těmto dětem pomáhá ke vzdělání, aby si v budoucnu uměli pomoci sami. 

happy hearts

A jak můžete pomoci vy?

Staňte se dalším Šťastným srdcem. Jednoduše se zapojte do projektu, zorganizujte sbírku mezi svými kolegy, kamarády, spolužáky a pomozte postavit další školu pro děti v Nepálu. Cílem je do dvou let vrátit až 1000 dětí zpátky do školy. Do projektu se už zapojila ZŠ Tusarova, kde děti organizují sbírku. Přidáte se?

O nadačním fondu Happy Hearts

Nadační fond Happy Hearts staví bezpečné školy v oblastech postižených přírodními katastrofami. Partnerem Happy Hearts je americká nadace All Hands and Hearts – Smart Response, jejíž spoluzakladatelkou je Petra Němcová. Prostřednictvím škol přináší naději a podporu generacím dětí a celým komunitám. K dnešnímu dni postavili 254 škol ve 12 zemích světa, které slouží 109 000 dětem a mají pozitivní vliv na 1 189 000 členů komunity. 

Číslo účtu 279766379/0300

happy hearts

ČTĚTE TAKÉ: 

Petra Němcová oslavila 100 let republiky charitativní večeří s nadačním fondem Happy Hearts

KAROLÍNA BOSÁKOVÁ: Být krásná nestačí

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?