Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

KAZMA: Mistr kontroverze

Info ikona
Kazma

Dokáže zvednout Česko ze židle. Kamil Bartošek alias Kazma je internetová superstar a velmistr skandálů, kterému se podařilo obelstít tvůrce oblíbené soutěže Prostřeno i moderátora Leoše Mareše. S redaktorkou Markétou Vörös probrali, jak moc jeho život ovlivňuje nenávist i jaké ženy mu imponují.

Markéta Vörös | 29. 09. 2020

V roce 2018 jste se stal asi nejvíc nenáviděným Čechem. Abyste vyhrál sázku nad Leošem Marešem, nafingoval jste dopravní nehodu. Jak se žije s pocitem, že vás hodně lidí nesnáší?

Bylo to programové a naštěstí to trvalo jen pár měsíců. Ale i tak to pro mě, jakožto ostříleného člověka, který si o sobě přečetl ledacos, bylo psychicky náročné. Už to nebyly jen komentáře na internetu, přesahovalo to do reality. Lidi mě na ulici napadali.

(Malá rekapitulace: Leoš Mareš uzavřel sázku, že bude měsíc jezdit trabantem, a pokud ho někdo uvidí v jiném autě, dá dotyčnému své luxusní ferrari. Kazma toho využil a vymyslel fingovanou autonehodu. Leoš na místě nehody v dobré vůli nasedl do havarovaného auta, popojel s ním a sázku prohrál.)

Napadli vás tehdy lidé i fyzicky?

Napadali mě hlavně slovně, ale přišli i vyhrožovat do kanceláře. Prvních několik dnů bylo opravdu krušných, chodil jsem s ochrankou. Nemohl jsem na ulici. Uklidňovalo mě, že jsem věděl, proč to celé dělám, a hlavně, co bude následovat. Nakonec jsem z toho celého odešel silnější.

Ve skutečnosti tehdy šlo o velkou osvětovou kampaň ve spolupráci s Besipem a Ministerstvem dopravy, aby lidé více zastavovali u dopravních nehod. Ale chvíli trvalo, než se to odhalilo. Jak na negativní vlnu reagovala vaše rodina?

Na mou rodinu měla tato kauza hodně velký dopad. Za rodiči chodili kolegové, aby se zeptali, zda jsem se už úplně nezbláznil. Táta mi volal, jestli jsem to nepřehnal, musel jsem ho uklidňovat, ať počká a věří mi. Bylo mi jasné, že to pro okolí nevypadalo dobře. Ale o to šlo.

Nakolik ovlivňuje práce váš soukromý život?

Neskutečně. Dneska jsem přišel z práce domů ve 4:45 ráno, a to jsem měl mít ještě před rozhovorem thaibox. Ten jsem na poslední chvíli rušil, abych se alespoň trochu vyspal.

Zajímalo by mě, jaký jste doma, mimo videa a sociální sítě.

To byste se musela zeptat mé přítelkyně Andrejky. Řekla by nejspíš, že jsem hroznej. Hodně času trávím v práci, tahle profese to vyžaduje.

Jsme lifestylový časopis, tak mě logicky zajímá, jaký typ žen vám imponuje.

Nedá se to zobecnit. Jde o pocit. Jednou kolem vás prostě někdo projde a ucítíte, že to zavibrovalo. Holka může na fotkách na Instagramu vypadat sebelíp, ale chemie tam prostě nebude. Je to kombinace spousty faktorů. Musí to do sebe zapadnout.

Vaše partnerka, modelka Andrea Kalousová, je o jedenáct let mladší. To je celkem velký věkový rozdíl a asi ho musíte pociťovat.

Začali jsme spolu chodit, když bylo Andree devatenáct. Na začátku jsem si náš věkový rozdíl uvědomoval, teď už vůbec. Říkáme, že já vedle Andrey mládnu a ona vedle mě moudří.

Na Instagramu sleduje vaše projekty přes půl milionu lidí. Je vůbec možné si při podobném počtu udržet soukromí?

Je, určitě. Nikdo mě nenutí něco přidávat, když budu chtít, měsíc tam nic nedám. Je to moje volba, není to můj core business ani smysl života. Mám to plně ve svých rukou.

Diskutujete spolu, jaké informace budete na sociálních sítích sdílet?

Jo, Andrejka mi pořád ukazuje nějaké fotky a já mám rozhodnout, kterou nakonec na Instagram dá. (smích)

Probíráte kromě fotek i společnou budoucnost?

Nijak zásadně. Žijeme okamžikem. Mám rád, když se věci dějí tak nějak samy, přirozeně. Protože jestli chcete pobavit pána Boha, tak mu řekněte své plány do budoucna. Zatím nejsme ničím vázáni a můžu si dovolit ty své nečekané výstřelky a překvapení. I když nevím, zda to Andrejka má tak ráda, jako já.

Přemýšlíte třeba o založení rodiny?

Já si myslím, že oba cítíme směr, kterým se chceme ubírat. Rodina, děti, třeba i dům a zahrada. Dokonce i psa a kočku chceme, teda tři kočky. I když dům se zahradou pro mě tak důležitý není, ale rodinu a děti chci určitě. Optimálně dvě – kluka a holčičku. Nevadilo by mi mít víc dětí, ale to...

...CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V ŘÍJNOVÉ MARIANNE.

Říjnová Marianne