Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Kdy naposledy jste někomu poslali pohled?

Info ikona
POhled

Člověk si rychle zvykl, že odpověď na zprávu získá za pár vteřin namísto několikadenního čekání. A stejně tak si přivykl na to, že se za korespondenci nic neplatí. Jenže pohledy stále mají své unikátní kouzlo, které za těch "pár" korun rozhodně stojí. A kdy jindy napsat pohled než právě teď?

Pamatujete si, jak jste v dětství netrpělivě čekali na pohled od kamarádky? Těšení následně vystřídala radost z kousku papíru o rozměru 105 x 148 mm, který jste si pyšně přišpendlili na nástěnku nebo vystavili v dětském pokojíčku. Jenže čím byl člověk starší, tím méně pohledů dostával. Z celoročního korespondování se stala prázdninová záležitost, kterou po čase nahradily MMS, e-maily či zprávy prostřednictvím Whatsapp. 

Mohlo by se vám líbit

VISION BOARD aneb Když se přání stává skutečností

Vraťte se do dětských let a oprašte svou korkovou nástěnku…
marianne.cz

Rodině, kamarádům i kolegům

Asi nám dáte za pravdu, že při běžném každodenním shonu není příliš času na vypisování pohledů. Práce, starost o domácnost a rodinu nám neumožňují, abychom napsali dopis nebo pohled všem tetičkám, babičkám nebo kamarádkám z opačného koutu republiky. Časy se ale mění, a tak je v současné době důležité, abychom pečovali o vztahy a komunikaci. Už samotná myšlenka, že si uděláte čas a napíšete pro někoho pár řádků, je hřejivá. Zároveň je psaní pohledu kreativní záležitost, která vás alespoň na chvíli může přivést na jiné myšlenky. Využijte tedy volného odpoledne a napište svým blízkým pohled.

Posílají vaše děti pohledy?

Většině rodičů jede mozek na plné obrátky, neboť každý den vymýšlejí program pro svá dítka. Pokud vaše dítko honí roupy, navrhněte mu, ať pošle svým kamarádům nebo prarodičům pohled. Možná to ještě nikdy nedělal, možná posílá pohledy jenom z tábora. Jedno je ale jasné, na vlastní kůži si vyzkouší, jak probíhala komunikace za vašich mladých let. 

Pohled v hávu 21. století

Představa, že lusknutím prstu vytáhnete ze šuplíku štos pohledů, je sice romantická, ale pravděpodobně naprosto nereálná. Pokud doma nemáte pohled a nechce se vám chodit na poštu, pak zkuste poslat pohlednici online. Za touto službou stojí Česká pošta a je vhodná pro všechny, kteří jsou v moderních technologiích jako ryba ve vodě. Na stránkách Pohlednice online sepíšete své psaní, nahrajete obrázek (může to být i vaše fotografie) a prostřednictvím karty zaplatíte. Zatímco vy posíláte pohled elektronickou formou, adresát obdrží pohled papírový. Ideální pro všechny, kteří hledají kompromis mezi starou klasickou a moderními možnostmi. 

Mohlo by se vám líbit

Začínáte s moderní kaligrafií? 4 triky, které vám přijdou vhod

Na pozvánku, do přáníčka nebo při psaní dopisu. Pokud patříte mezi milovníky papíru, pak určitě není na škodu, když si osvojíte moderní kaligrafii. Dobrou zprávou je, že základy už máte ze školních lavic, teď stačí doladit detaily a povznést váš styl písma na vyšší úroveň.
marianne.cz