Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Když šperk vypráví...

Tím, že sbírám šperky, jsem pověstná. Mí blízcí o mně říkají, že jsem vlastně taková straka. Ale šperk je i krásný dárek, který toho dokáže dost říct, ne nadarmo jimi muži zahrnují své ženy. Já si vybrala náramky z kolekce Essence od značky Pandora, která má i své poslání, a věnovala bych je nejbližším ženám ve svém okolí.

Se sbíráním Pandory jsem začala už před sedmi lety, kdy tu nebyla příliš známá. Nadchlo mě, že si můžu sestavit šperk, který nikdo jiný nemá. Když před necelými dvěma lety přišli s kolekcí Essence, okamžitě jsem se do ní zamilovala – na náramek navlékáte korálky, z nichž každý má svou symboliku. Liší se od sebe nejenom designem, ale také nápisem – vybírat si můžete třeba mezi harmonií, radostí, vášní, kreativitou, zdravím, respektem a dalšími… Když nosíte náramek na ruce, připomíná vám své poselství. A právě teď má Pandora sestavené náramky, které zpodobňují pět hodnot – lásku, přátelství, štěstí, svobodu a sebevědomí. A ty bych chtěla věnovat těm ženám, které při mně vždy stojí, pomáhají mi, inspirují mne a nedovedu si bez nich svůj život představit.


Náramek Láska bych věnovala svojí mamince. Nevidím ji sice až tak často, protože ode mne bydlí 350 km daleko, ale vždy je mi nablízku – radou, podporou a hlavně nesmírnou láskou. Zbožňuji její náruč. Když už se ale vidíme, stojí to opravdu za to. Nezavřeme pusy a taky máme plno společných zájmů. K mamince se proto přesně hodí korálky Láska, Uznání a Radost. Je to vše, co ji charakterizuje.

SPR15 ESSENCE SPS LOVE 01 cmyk

Své kamarádce Blance bych věnovala náramek Přátelství. Jednak má šperky ráda, a pak jí sluší fialová barva. S Blankou jsme toho prožily už tolik – svoje lásky, rozchody, problémy i radosti. Spolu se smějeme, spolu brečíme, spolu nakupujeme, spolu si užíváme. Není to ledajaká kamarádka. Vím, že mi kdykoli pomůže a čas, který s ní trávím, stojí opravdu za to. Korálky Přátelství a Víra jsou přesně pro ni.

SPR15 ESSENCE SPS FRIENDSHIP 01 cmyk


Náramek Štěstí bych zapnula na zápěstí svojí sestry Jany. Je o šest roků mladší a vždycky pro mne byla mladší ségrou, kterou musím chránit. Teď mne ale v mnoha věcech předběhla – vdala se a má malou holčičku Sáru a skvělého manžela, se kterým jezdíme surfovat. Štěstí ale není nikdy dost, a tak korálky Radost, Optimismus a Štěstí bych dala právě jí. Je ta nejlepší sestra na světě a mám ji moc ráda.

SPR15 ESSENCE SPS HAPPINES 01 cmyk


Náramek Svoboda bych zase dala kamarádce Ivance. Začala cvičit jógu a našla v sobě před několika měsíci sílu, aby úplně změnila svůj život. Změna jí prospěla – i když to ze začátku nebylo snadné, je teď zamilovaná, šťastná a vše se jí daří. Přívěsky Klid a Svoboda jsou přesně pro ni.

SPR15 ESSENCE SPS FREEDOM 02 cmyk


A sobě bych vybrala náramek Sebevědomí. Ne že bych ho zrovna měla málo, ale sebeláska a víra v sebe jsou důležité. Když dělám cokoli – běžím dlouhý závod, cvičím, cestuji – musím se na sebe spolehnout. Líbí se mi také jeho zelená barva – korálek Úspěch je ze zeleného aventurínu. Když ho nosím na ruce, cítím se prostě skvěle. A jaký náramek si vyberete vy?

SPR15 ESSENCE SPS CONFIDENCE 01 cmyk