Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Ke hraní i osvětě! Nové panenky Barbie mají fyzické postižení

Info ikona
Barbie

Svět není jenom růžový! Právě na tento fakt chce upozornit nová kolekce panenek Barbie.

Barbie sice v letošním roce sfoukla šedesát svíček na svém růžovém dortu, to ale rozhodně neznamená, že odešla do panenkovského důchodu. Naopak! Barbie je ve své nejlepší životní kondici, což dokazuje kolekce Barbie modelka, pro kterou je příznačná rozmanitost. Nejrůznější odstíny pleti, očí, vlasů a široká nabídka tělesných typů poukazuje prostřednictvím panenek na to, že svět je plný originality a různorodosti. A právě k této myšlence přispívají i nové panenky Barbie, které jsou fyzicky postižené.

Navrženo ve spolupráci s dětmi

Obrátit pozornost na téma fyzického postižení, začlenit ho do kolekce a zároveň představit vícerozměrný pohled na krásu, bylo hlavním cílem značky Mattel. A výsledek? V letošním roce představil Mattel panenku na invalidním vozíku a panenku s umělou končetinou. Invalidní vozík byl navíc navržen ve spolupráci s partnery z dětské nemocnice UCLA Mattel Children’s Hospital tak, aby odpovídal skutečnému invalidnímu vozíku. U návrhu panenky s umělou končetinou zase stála dvanáctiletá Jordan Reeves, která žije s umělou končetinou. Jordan si přála, aby značka vytvořila umělou končetinu, kterou bude možné panence sundat. Díky této funkci získají dívky autentičtější pocit ze hry. 

Barbie

Propracované detaily

Není žádným tajemstvím, že panenky Barbie jsou promyšlené do posledního detailu. Stejně tomu je také u nejnovějších panenek s fyzickým postižením. Barbie na invalidním vozíku je doplněna o prvek plošiny, díky které je zajištěna kompatibilita s aktuální nabídkou. Navíc má panenka ohebné tělo, a tak ji lze snadno na invalidní vozík posadit. Ostatně všechny panenky z kolekce Barbie v pohybu mohou být na invalidní vozík usazeny.

Barbie

Není to poprvé, co panenky Barbie prošly změnami vzhledu. První razantnější změnou prošly oči. Od roku 1971 byly malovány tak, aby se dívaly dopředu, ne do strany, jako tomu do té doby bylo. Tím Barbie získala zcela nový výraz v obličeji. Od roku 2016 jsou panenky Barbie prodávány ve různých typech postav, mnoha barvách pleti, různorodých barvách očí a s mnoha variantami účesů. Je tedy vidět, že panenky Barbie opravdu reagují na dnešní dobu a edukují své dětské majitelky. 

Nové panenky Barbie budou v prodeji na podzim letošního roku.

ČTĚTE TAKÉ: 30 zajímavostí o panence Barbie, která slaví 60. narozeniny!