Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Keira Knightley nesouhlasí s přehnanou poporodní dokonalostí Kate Middleton

Herečka Keira Knightley si myslí, že Kate Middleton svými dokonalými fotkami zveřejněnými pár hodin po porodu tlačí na ostatní ženy, aby také vypadaly tak perfektně.

Eliška Vrbová | 10. 10. 2018

Keira Knightley přispěla do knihy Feminist Don't Wear Pink (And Other Lies) svým názorem v podobě textu The Weaker Sex, kde vyjádřila svůj nesouhlas s dokonalou Kate Middleton krátce po porodu princezny Charlotte v roce 2015 (stejná situace se opakovala i letos v květnu po porodu prince Louise).

Keira Knightley totiž porodila svou dceru Edie den před tím, než se narodila princezna Charlotte, a nelíbilo se jí, jakým způsobem se Kate pár hodin po porodu prezentovala veřejnosti.

V knize píše: "Sedm hodin po porodu stála v podpatcích, učesaná a s dokonalým make-upem před porodnicí. To je ta tvář, kterou chce svět vidět a za níž se všechno schová. Bolest, hormony, všechny nedokonalosti. Místo toho se díváme na krásnou, stylovou Kate, která skrývá všechno, co k porodu patří sedm hodin po tom, co bojovala na život a na smrt. Nic neukazuj, nic neříkej, stůj tam se svou holčičkou a nechej se fotit bandou fotografů - mužů."

Keiru tyto fotografie a videa Kate, jak stojí usmívající se a dokonalá před porodnicí, tak zasáhly proto, že realita, kterou ona sama v tu stejnou dobu po porodu zažívala, byla úplně jiná. Třiatřicetiletá herečka nechtěla tímto textem na vévodkyni z Cambridge nijak zaútočit, spíš chtěla všem čerstvým matkám ukázat, že není potřeba být po porodu okamžitě v dokonalé formě a že je to jen a jen jejich rozhodnutí. My samozřejmě doufáme, že si Kate tuto roli vybrala sama a že to není jen kvůli tlaku ostatních členů britské královské rodiny. 

Keira v závěru textu dodává, že ženy zkrátka v očích společnosti "musí" být krásné. "Musíme být milé, podporující, hezké, ale ne moc hezké, hubené, ale ne příliš, sexy, ale tak akorát. Máme být úspěšné, ale pokud jsme moc úspěšné, je to špatně. Společnost nám říká, jaké oblečení máme nosit, jak máme vypadat a co si máme kupovat."