Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Keira Knightley převzala Řád britského impéria v nestárnoucím kostýmku Chanel

Britská herečka Keira Knightley oblékla do Buckinghamského paláce přední francouzskou značku.

Eliška Vrbová | 20. 12. 2018

Keira Knightley převzala minulý čtvrtek Řád britského impéria typu OBE (důstojník) za přínos v oblasti divadelní hry a charitativní činnosti. Do Buckinghamského paláce si na setkání s Charlesem, princem z Walesu oblékla světle žlutý tvídový kostýmek z loňské jarní kolekce Chanel. Sako se sukní zkombinovala s růžovým páskem a bílou halenkou s černou mašlí u krku. Celý outfit pak doplnila slaměným kloboukem v odstínu kostýmku. 

Protože je Keira Knightley dlouholetou ambasadorkou Chanel, není žádným překvapením, že si na tuto významnou událost vybrala outfit právě od této francouzské značky. Stejně tomu bylo i v případě její svatby s hudebníkem Jamesem Rightonem, kdy měla na sobě krátké šaty s tylovou sukní Chanel Couture a tvídové sako. Na různé společenské události či udílení cen nosí také výhradně róby Chanel.

Do Buckinghamského paláce Keiru doprovodil její manžel, ale také její matka dramatička Sharman Macdonald a otec herec Will Knightley.

Keiry outfit, který zvolila pro převzetí Řádu britského impéria, nevzbudil žádné vyhraněné emoce. Což se však nedá říct o outfitu herečky Emmy Thompson. Ta letos na začátku listopadu obdržela od Williama, vévody z Cambridge Řád britského impéria typu MBE, tedy titul dame, ekvivalent mužského sir. Při této příležitosti do Buckinghamského paláce oblékla kalhotový kostým od Stelly McCartney s bílými teniskami. Navíc se Williama na konci ceremoniálu zeptala, zda ho může políbit.

Nebylo to poprvé, co boty Emmy Thompson zapřičinily udivené pohledy. Na udílení Zlatých glóbů v roce 2014 vešla na pódium bosa. Krátce před tím totiž lodičky Christian Louboutin zahodila někam za sebe, protože ji bolely nohy a tekla jí krev.