Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Klára píše: Moje letní nej...

…restaurace a místa, kde si můžu sednout, civět, jíst, pít, užívat si. Našla jsem tři a jsem z nich nadšená.

jurecek1Místo první: Plovárna a Restaurace Jureček, Říčany u Prahy

Chodil sem Oldřich Nový a další prvorepublikové hvězdy a moc dobře věděli proč. Přírodní koupaliště s travnatou pláží, dětským i volejbalovým hřištěm a skvělý kiosek, který si dává práci se specialitami typu brambora a tvarohem, je pouze předkrm, i když parádní. Ta hlavní lahůdka je restaurace manželů Ježkových. Stylová, líbezná a hlavně s kuchyní, po které se budete oblizovat ještě týden. I karbanátky chutnají jako mana. Když jsem naposledy seděla v teakovém křesle a dávala si pečený hermelín u kiosku na koupališti, vyslechla jsem rozhovor dvou turistů. „Kdyby každí byli jako Ježkovi, by by tu ráj!“ Dojedla jsem hermelín a běžela naproti do restaurace na bavorský krém! Jestli jste tam ještě nebyli, máte co napravovat.

rk studanka2Místo druhé: Hotel Studánka, Rychnov nad Kněžnou

Má nezpochybnitelnou přidanou hodnotu, přírodu okolo. Leží mezi lesy nedaleko Ivanského jezera, ze kterého vytéká říčka a romanticky se vlní údolím. Když si tu sednete na zahrádce, buď u samého hotelu nebo depandance naproti přes cestu a pozorujete ptáky u skleničky sektu nebo domácí limonády, je vám báječně. A když si pak navrch dáte něco dobrého v místní restauraci, stojíte před rájem. Anebo si tu můžete zahrát minigolf. Pravda, dráhy jsou sice trochu cinknuté, takže se míček občas kutálí pořád do jednoho rohu, ale v takhle krásném prostředí, nad tím jednoduše zavřete oči.

castolovice2Místo třetí: Malá ZOO na zámku v Častolovicích

Rodiče a zamilovaní jásají. Nemusí týden co týden vymýšlet, „kam“. Nádherný zámecký park a daňky, srnci, divokými prasaty, zoologická s lamami, oslíky, kozami, králíky a dalšími roztomilostmi, přitahuje děti jako magnet. Romantická zákoutí zase ty, kteří se chtějí ochmatávat a kavárna s výbornou zmrzlinou všechny. Jako bonus si můžete střihnout prohlídku zámku. Dokonalé volné odpoledne.