Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Knížky, které vám nedovolí vstát z křesla

Tess Stimson je žena, která píše tak, jako ostatní dýchají. Když čtete její knížky, jako by se vám před očima odvíjel film. Jestli ve vaší knihovně ještě chybí, je pravý čas pouvažovat, jestli by nestálo za to navštívit knihkupectví.

Klára Mandausová | 27. 09. 2014

Tahle Britka totiž rozumí zákoutím ženské duše jako málokdo. A pouští se do témat, která mnozí považují za nebezpečný tenký led. Stejně jako v knize Hra na lež. Dvě ženy, jedna úplná a jedna neúplná rodina, dvě dcery. Proč jsou tak moc jiné než jejich matky? Tess rozehrává hru o život. Je těžké tenhle příběh pustit z ruky, byť jen proto, abyste šla dětem a manželovi uvařit večeři.

Podobně silná je i kniha Co je tvoje, je i moje. Hluboká sonda do pocitů ženy, která má na první pohled všechno a na druhý nemá nic, protože to všechno nedokáže vyvážit jediné, co jí chybí. A té druhé, která nemá měřeno společenskými normami nic a přesto je v očích svého okolí nejbohatší na světě. Jak dopadne jejich setkání?

Karin Lednická, majitelka vydavatelství Domino, která knihy Tess Stimson vydává, má jasno. Chytrým ženám patří do ruky chytré knížky, však také nazvala jednu ze svých edicí Inteligentní romány pro inteligentní ženy. Britská autorka je jednou z jejích vlajkových lodí. Nezbývá než nahlédnout.