Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Knižní novinky, které vám zpříjemní nadcházející podzim

Zatímco léto bylo hektické a plné shonu, podzim přímo vybízí k zastavení a užívání každičkého okamžiku. A jak si nejlépe vychutnat babí léto? No přece s knižní novinkou v ruce. A některé z nich zakoupíte během Dnů Marianne se slevou!

Humorné, životopisné i dramatické! Z podzimní nabídky knižních novinek jsme vybrali osm titulů, které obohatí naši knihovničku

David R. Gillham - Město žen

Příběh knihy vás zavede do Berlína roku 1943, tedy do doby, kdy se válka nevyvíjí tak, jak bylo Němcům slíbeno. Většina mužů je na frontě, nebo pod zemí, a tak se z Berlína stává město žen. Jednou takovou ženou je i Sigrid Schröderová, na první pohled vzorná manželka německého vojáka, která denně dochází do práce, s potravinami na příděl dělá, co může, stará se o všetečnou tchyni a ignoruje hrůzné nemravnosti režimu. Za touto fasádou se ale ukrývá docela jiná Sigrid, žena snící o někdejším milenci, nyní ztraceném v chaosu války. Její milenec je Žid. Sigrid rozhodně není jediná, kdo má tajemství. David Gillham ve svém napínavém románu zkoumá, co se v neobyčejné době děje s obyčejnými lidmi.

Info ikona
Město žen

Halina Pawlowská - Zážitky z karantény

Co si počala Halina Pawlowská, když ji koronavirová karanténa na tři měsíce uvěznila v jedné domácnosti s dcerou, zetěm, vnukem, přítelem, tchyní, synem, sestřenicí a dvěma psy? Začala si vést deník o tom, jak bez úhony přežít i situace, které jsou na zabití! 

Přečtěte si rozhovor s Halinou Pawlowskou zde.

Info ikona
Zážitky z karantény

Hannah Rothschildová - Zřícenina na krku a jiné katastrofy

Rozlehlý cornwallský zámek Trelawney se všemi svými věžemi, mnoha pokoji, šesti kilometry chodeb a 500 tisíci akry půdy dlouho představoval okázalou a nepřehlédnutelnou vizitku svých majitelů. O 700 let, 24 finančně negramotných hrabat, 2 světové války a 1 finanční krizi později je rodina Trelawneyů úplně švorc a velkolepé sídlo jim padá na hlavu. Pokud si chcete přečíst humorný román, ve kterém se hraběcí rodina snaží zachránit sídlo i čest rodiny, pak si během letošního podzimu naordinujte Zříceninu na krku a jiné katastrofy z nakladatelství Grada. 

Info ikona
Zřícenina na krku

Maja Säfströmová - Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech 

Pro malé i velké milovníky přírody je tu Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech.Věděli jste, že malé žirafy při narození padají z dvoumetrové výšky? Že maličké koaly se zpočátku musí živit matčiným trusem, aby si posílily imunitu? Že se mořští koníci nerodí mamince, ale svému tatínkovi? Nebo že veverčata mají mléčné zoubky stejně jako děti? V Ilustrovaném atlasu legračních faktů o mláďatech se dozvíte to i mnohem více. 

Info ikona
Ilustrovaný atlas

Angelika Taschen - Great Escapes Europe

V letošním roce se do exotických destinací asi sotva podíváme. Naštěstí můžeme i v Evropě objevit kouzelná místa plná stylových hotelů a penzionů. Angelika Taschen v knize Great Escapes Europe odhaluje takové skvosty jako Der Seehof, idylické místo na rakouském jezeře, 150 let starý portugalský statek renovovaný držitelem Pritzkerovy ceny Eduardo Souto De Moura, ale také Mezi plůtky, což je jeden z nejkrásnějších boutique hotelů u nás. 

Info ikona
Great Escapes Europe

Josef Klíma, Marek Epstein - Šarlatán 

Ať už jste snímek Šarlatán viděli v kině, nebo ne, rozhodně si přečtěte jeho knižní podobu, za kterou stojí Josef Klíma. Životopisné drama vás pohltí od první vteřiny čtení a nabídne vám ucelený pohled na Jana Mikoláška, muže s léčitelskými schopnostmi, na kterého se obracely tisíce lidí s žádostí o pomoc. I když léčitel neměl medicínské vzdělání, dovedl jim svým nevšedním umem chorobu diagnostikovat a pomocí bylin vyléčit.

Info ikona
Šarlatán

Elena Ferrante - Prolhaný život dospělých

Pokud patříte mezi milovníky knižní tetralogie Geniální přítelkyně, pak vám nesmí uniknout ani nejnovější román od autorky Eleny Ferrante. Hlavní hrdinkou je Giovanna, která prochází zásadní proměnou během dospívání a vzpomíná, jaký zničující vliv na ni měla otcova slova, jež zaslechla ve dvanácti letech. Těšit se můžete také na Neapol v 90. letech, která na jedné straně ukazuje bohatou masku, a na straně druhé je divoká a vulgární. 

Info ikona
Prolhaný život dospělých
Info ikona
Zářijová Marianne

POŠTOVNÉ ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost

Zábava

<span>KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara</span>

KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara