Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

KONEČNĚ! Jak být bohyní sexu

Pracujeme, abychom vydělali dost peněz, abychom získali uznání, staráme se o sebe, abychom se líbili ostatním... Většina našeho počínání je zaměřena na cíl. Ve škole jsme se učili, abychom měli samé jedničky, a milujeme se, abychom dosáhli orgasmu. Ale cíl ne vždycky přinese kýžené uspokojení. Rozumíte? Orgasmus může být i velká, byť příjemná, nuda, a proto je důležité si víc užívat samotné cesty...

"Když si budete všímat celého těla, prodloužíte tak délku sexu a prohloubíte požitek z rozkoše. Protáhnete-li dobu vzrušování a vybídnete tak svoji sexuální tenzi k další a další pozvolné gradaci, budete nejen v tělesném, ale i v duševním slova smyslu prostoupeni vibracemi sexuální energie," popisuje Betony Venton, autorka Budoárové bible (399 Kč, nakladatelství Dybbuk).

Tohle jsem já
Takže jak začít, když se chcete stát bohyní sexu? Začněte tím, že si zkusíte uvědomit, co s vámi dělá okamžik chvilku před orgasmem. Pokud máte tělo spíš napjaté, nohy, zadek, krk ztuhlý napětím, zadržujete dech, pak nejspíš máte takzvaný tenzní orgasmus, právě ten bývá spojen s rychlým sexem. Když zadržujeme dech, svalstvo ztuhne a orgasmická vlna se nemůže zcela vzedmout. Příště se snažte dýchat zhluboka, volně, jen tak se do celého těla dostane okysličená krev. Jogíni vědí! (Také dost často říkají, že "tělo kráčí tam, kam směřuje mysl...")

Poznat sebe sama
Důležitá je i masturbace, ovšem i u ní platí, že je lepší nebrat to zkratkou. Pravidelná masturbace dokáže probudit zlenivělé libido a obnovit ochabující touhu. Vzpomínáte na scénu se Samanthou ze Sexu ve městě, když v obchodě vracela "nefunkční" vibrátor, co byl ve skutečnosti masážní stroj na ztuhlou šíji? Možná by udělala dobře, kdyby ho vyzkoušela na všemožná místa na svém těle. Co to udělá, když s ním bude přejíždět po stehnech, zadku, chodidlech, krku, bradavkách...

Poloha k ničemu
Ve filmech jsem jich viděla desítky: okamžik, kdy se žena při sexu tiskne zadkem k posteli, zároveň se prohýbá v páteři, hlavu "rozkošnicky" zvrácenou dozadu. Taková poloha na první pohled vypadá opravdu sexy, ale Betony Vernon ji nazývá hysterickým obloukem. A už ji nezkoušejte, protože tahle poloha oslabí, někdy i utlumí, účinky orgasmu, vlastně ho zadržuje. Proto je lepší zkusit to přesně obráceně: bederní část zad a boky netlačte dolů, ale nahoru. A hlavu předkloňte k hrudníku. Tak se totiž zajistí plynulý přísun krve do středu těla, a tím i větší a intenzivnější orgasmus.

Prádlo a kostýmy
K tomu, aby vás sex (znovu) bavil, je nutné z aktu udělat rituál, ne brát styk jen jako úkon ne nepodobný čištění zubů. Z milování by měl být zážitek. Udělejte atmosféru, vytvořte voňavý prostor, romantiku a neváhejte utratit za krásné spodní prádlo. Ne nadarmo patří značka Agent Provocateur mezi nejprodávanější značky se spodním prádlem. A to i přesto, že u ní jedna podprsenka může stát i pět tisíc... Takhle investice se vyplatí.
Dráždivou rekvizitou může být i kostým, nejlépe s korzetem. Osobně jsem měla tendence tenhle způsob svádění naprosto ignorovat, byla jsem dokonce přesvědčena, že i mému partnerovi by takové zpestření milování připadalo spíš směšné, než sexy. To jsem si ovšem myslela jen do okamžiku, než jsem mu (z legrace) poslala svoji fotografii v kostýmu necudné služky. Dlouho se na mně tak netěšil...

vernonovaŽhavá burleska
To proto se poslední dobou tak rozmachují burlesky. Na show, která je erotická mnohem víc, než kdyby burlesky jen ukázaly vše. Z tanečnic burlesky čiší sebevědomí, ženskost a to, že fantazie je nejdůležitější.
Podle Betony, která je sama dokonalým ztělesněním burlesky, je vhodné při sexu - ona ho nazývá rituálem - používat různé pomůcky, a to právě proto, aby se z rychlého šupšup sexu stal zážitek s prožitkem, který vás pošle někam do kosmu. O sváděcích technikách napsala skvělou příručku Budoárová bible. Je to ta nejlepší příručka, kterou jsem kdy četla, a to hlavně proto, že jsem všechno chtěla hned praktikovat!

S čím si hrát
Nejlepší je zařídit si svůj vlastní budoár a postupně si doplňovat arzenál erotických pomůcek. Peříčka, služtičkovská oprašovátka, malířské štětce, to všechno využijete hlavně v ložnici.
A dál? Zkuste led, zmrzlinu, horký vosk z masážní svíčky... A hedvábné šátky, kterými se dají zavázat oči. "Když partnera při sexuálním obřadu ochudíte o zrakové či sluchové vjemy nebo o možnost volného pohybu, jde o smyslovou deprivaci, kdy se submisiv po tělesné i duševní stránce takřka okamžitě propadá do stavu sexuální receptivity. Posiluje a zostřuje smysly, kterých se omezení netýká, a umocňuje i vnímavost vůči rozkoši," vysvětluje Betony.

A nebojte se přitvrdit...
To, co v oblíbené knize a filmu Padesát odstínů šedi tak moc rezonovalo, byla hra na submisivního a dominantního partnera. Proč to nezkusit?! Domluvte se na tom, kdo v tu chvíli převezme velení a kdo se nechá hýčkat. Vždycky platí, že nic se nesmí dělat přes bolest. Zkuste svazování, bondáž, pořiďte si provaz, naučte se francouzský uzel, který je pevný, ale dá se během vteřiny rozvázat. To proto dnes v hobby centrech provazy tak dobře prodávají (nejpraktičtější je šířka 8 mm). Svázaní a stažení totiž vyvolává smyslné pocity... Takže už žádná nuda, nuda, šeď v našich sexuálních životech nezavládne.