Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Kosmetička radí: co s pletí v zimě

Jak se v chladném počasí správně starat o pleť? Vyzpovídali jsme odbornici, kosmetičku Petru Trojanovou ze salonu Miracle Esthetic Clinic and Spa (www.miracleclinic.cz), která s pokožkou svých klientek pracuje každý den.

Soňa Kotulková | 25. 11. 2014

Mám v zimě vyměnit svůj běžný krém? Pokud ano, proč?
Pokud je váš krém dostatečně výživný a bude chránit před nepříznivými povětrnostními podmínkami, můžete si ho ponechat. V porovnání s létem, kdy nanášíme převážně lehčí krémy, je však nutná změna. Převážně u smíšeného druhu pleti je nutné přejít od lehkých gelových textur k hutnějším.

Když je velký mráz, jak si mám ráno pleť ošetřit?
Po klasickém odlíčení doporučujeme nanést ochranný krém, při velmi chladném počasí doporučujeme výživný krém Skin Resonance. V případě suché a citlivé pleti v zimních měsících můžeme přidat pár kapek ochranného oleje, např. Skin Resonance Remedy Oil s obsahem amarantového oleje a zklidňující složkou Zanthalen jako ochranu před suchostí, šupinatěním a červenáním.

Mám v zimě dehydrovanou pleť, co nejlépe pomůže?
Nedostatek hydratace trápí všechny věkové kategorie. Podpořte životní styl pitným režimem, zvlášť na noc používejte hydratační séra a krémy. Doba je moderní, a proto teď hydratační krémy můžete používat i přes den, nejnovější technologie je dovolují používat i v zimě. Aby pleť byla v co nejlepší formě, doporučuji aplikaci hydratační masky dvakrát týdně. Naše zákaznice milují masku Hydramemory od Comfort zone, kterou je možné nechat působit přes noc. Obsahuje výtažek z baobabu, jojobový olej a kyselinu hyalurovou, po aplikaci je pleť hladká a vláčná, mizí i drobné vrásky způsobené dehydratací. Jednou až dvakrát měsíčně doporučujeme profesionální ošetření v salonu.
 
Co nejlépe v zimě zregeneruje pleť?
Základem je použití kvalitního denního a nočního regeneračního krému. Skvělé jsou také regenerační pleťové oleje, které působí do hloubky a vyživí i tu nejsušší pleť. Nám se osvědčila kombinace nočního krému  a regeneračního omlazujícího olejíčku. Pro intenzivní regeneraci doporučujeme přidat aplikaci výživné a regenerační masky jednou až dvakrát týdně a dopřát si výživné ošetření pleti s regenerační masáží tváře a dekoltu.