Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Kosmetická studie šokuje svými výsledky

Kolik žen se líčí před ulehnutím do postele, aby ráno pro svého partnera vypadaly krásně a jak na to reagují samotní muži? Výsledky vás překvapí stejně, jako nás.

Markéta Vörös | 3. 02. 2020

Švédská značka, která je lídrem v hi-tech kosmetice, zveřejnila překvapivá data z nedávného výzkumu. Ten ukázal, že přibližně jedna ze čtyř žen se přiznala k tomu, že usíná nalíčená a navíc 60 % žen se probudí až o 30 minut dříve, aby si upravily obličej, než se jejich partner probudí. Zajímá vás více?

Průzkum dále zjistil, že téměř všechny ženy (91 %) připustily, že trvá až 4 měsíce, než se cítí dostatečně sebejistě, aby je jejich partner viděl bez make-upu.

sdlklkfslůakf
Nalíčené řasy do postele? Ani náhodou!

Čtvrtina (25 %) všech žen také potvrdila, že se líčí před spánkem. Důvod? Snaha vytvořit iluzi, že se vzbudí krásné. Zatímco více než 60 % žen přiznalo, že si ráno přivstane jen proto, aby upravily svůj vzhled, než se jejich partner probudí.

Pokud se v některých statistikách poznáváte, měly byste vědět, jak se k tomu staví samotní muži...

96 % účastníků průzkumu uvedlo, že jejich partner nevěnuje pozornost tomu, zda jsou nalíčené (52 %) a dalších 44 % uvádí, že jejich partner jim dává přednost bez jakéhokoli makeupu.

dcldksjfkldsj
Buďte s partnerem bez make-upu, je to osvobozující. 

Dalia Fernandez, manažerka pro vývoj produktů FOREO říká: 

Všechny ženy se v tomto výzkumu pravděpodobně najdou, protože každá z nás se v novém vztahu cítí svým způsobem nejistě. Každopádně jsme zjistili, že vysoké procento žen se ve skutečnosti probudí dříve, jen aby se nalíčily, dochází již k vlivu na naše zdraví, protože dostatečný spánek je významným faktorem pro udržení zdravé pleti.

Kromě vlivu na spánek se 56 % žen přiznalo, že nosí make-up většinu dní v týdnu, přičemž 60 % žen se líčí, aby se cítily přitažlivě a více sebevědomě a podle další studie 1 z 20 mužů nikdy neviděl svou partnerku nenalíčenou.

Čas na změnu

Pokud se poznáváte ve zmíněch číslech, je načase změnit přístup. Mužům je opravdu jedno, jestli máte upravené obočí (často jsou naopak raději, když ne) a že se vám udělal zrovna pupínek? No a co! Odlíčení je základem zdravé a krásné pleti, pak můžete bez problémů chodit úplně bez make-upu nebo pouze s lehkým tónovacím krémem.

Jaký odličovací přípravek zvolit? Řiďte se typem pleti a vybírejte textury, které vám jsou příjemné. My doporučujeme takové přípravky, které lze smýt vodou. Za prvé máte jistotu, že pleť je před ulehnutím do postele dokonale odlíčená a za druhé neplýtváte vatové tampónky. 

Tip: Pro perfektní odlíčení si pořiďte kvalitní čistící kartáček.

sjdlskjflkj
Zleva: Zklidňující čistící pleťový olej, Nivea, 150ml, 180 Kč; Exfoliační čistící přípravek Regenerating Cleanser, Tata Harper, 125ml, 2210 Kč; Čistící emulze 3v1 Olive Cleansing Emulsion, Korres, 200ml, 549 Kč, Profimed; Odličovací olej pro citlivou pleť Instant Calm Rosehip Cleansing Oil, Pai, 150ml, 990 Kč, Sephora

Nezapomeňte své vyčištěné pokožce dopřát pořádnou dávku výživy. Třeba pomocí korejské pleťové masky a hi-tech přístroji, díky kterému bude pleť jako znovuzrozená. Věřte, že to váš partner ocení víc, než otisk líčidel na polštáři.

sakdlsůkflk
Hi-tech zařízení UFO, Foreo, 7499 Kč, Douglas

*Výsledky vycházejí z průzkumu provedeném na vzorku 2400 lidí. Zdroj: Foreo

Související články

Krása

<span>Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci</span>

Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci

Krása

<span>Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám</span>

Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám

Krása

<span>Líčení podle Francouzek: Naučte se jednoduchá pravidla, díky kterým bude váš make-up neodolatelný</span>

Líčení podle Francouzek: Naučte se jednoduchá pravidla, díky kterým bude váš make-up neodolatelný

Krása

<span>Vlasový trend z roku 2000 je zpět: Vyzkoušíte znovu „pouf hair“?</span>

Vlasový trend z roku 2000 je zpět: Vyzkoušíte znovu „pouf hair“?