Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Kosmetika, která pomáhá zachránit amazonský tropický deštný prales

Krása pomáhá a to i skrze své zákazníky, přidejte se!

Markéta Vörös | 2. 09. 2019

Velké kosmetické značky začaly využívat svého vlivu a rozhodly se udělat dobrou věc - pomoci amazonskému deštnému pralesu, který sužují obrovské požáry, jeho obyvatelům, ale i celé planetě. Zahájily proto kampaně k získání finančních prostředků pro charitativní a neziskové organizace, které usilují o záchranu této oblasti a jejího nesmírně důležitého ekosystému. A můžete se na nich podílet i vy, třeba koupí oblíbeného kosmetického přípravku. 

 

Rahua

Protože značka Rahua využívá ingredience pocházející z amazonského deštného, zpracovávané místními obyvateli v souladu s tradičními udržitelnými metodami a rituály, dalo se očekávat, že se s pomocí nebude držet pozadu. Rahua totiž dlouhodobě bojuje za ochranu amazonských deštných pralesů a nyní věnuje 10% veškerého prodeje ze svých webových stránek společnosti Land Is Life, která spolupracuje přímo s domorodými komunitami v Amazonii, aby jim poskytla zdroje, které potřebují k zabránění požárů. 

kjsdlskjfksfl

 

Pacifica

Veganská kosmetická značka Pacifica daruje 5% z celkových tržeb společnosti Amazon Conservation, což je nezisková organizace, která pracuje na ochraně západního amazonského regionu a jeho původních komunit od roku 1999.

sjdlskdjfjlk

 

Sunday Riley

Na rozdíl od ostatních značek, Sunday Riley nevyžaduje od svých zákazníků žádný nákup produktů k tomu, aby pomohla. Místo toho značka aktivně spolupracuje se šesti charitativními organizacemi, zaměřenými na ochranu deštných pralesů: Amazon Conservation Association, Amazon Conservation Team, Amazon Watch, Rainforest Foundation USA, Rainforest Trust a Rainforest Action Network. Prostřednictvím Sunday Riley ale mohou zákazníci těmto organizacím a tím i amazonského deštnému pralesu přeci jen pomoci, když věnují finanční obnos. Maximální částka, kterou můžete věnovat je stanovena na 500 amerických dolarů.

vkjxvjxkcjv


 

B3 Balm

Kosmetická značka B3 Balm vytvořila limitovanou edici s názvem „Save The Amazon“ set, ve kterém najdete: pleťový olej, olej na rty a hydratační krém. Za cenu 100 USD si můžete být jisti, že pomáháte -100% všech zisků, půjde organizaci Rainforest Trust, která od svého založení v roce 1988 pomohla zachránit miliony akrů deštného pralesa a nejen jim. Dále spolupracují s organizací World Wildlife Fund, která se věnuje monitorování zvířat zasažených těmito požáry.

lsjdsljfs

 

Související články

Krása

<span>Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci</span>

Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci

Krása

<span>Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám</span>

Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám

Krása

<span>Líčení podle Francouzek: Naučte se jednoduchá pravidla, díky kterým bude váš make-up neodolatelný</span>

Líčení podle Francouzek: Naučte se jednoduchá pravidla, díky kterým bude váš make-up neodolatelný

Krása

<span>Vlasový trend z roku 2000 je zpět: Vyzkoušíte znovu „pouf hair“?</span>

Vlasový trend z roku 2000 je zpět: Vyzkoušíte znovu „pouf hair“?