Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Kosmetika, které věří Dana Batulková

Herečka Dana Batulková (55) a její půvabná dcera Mariana Prachařová (18) nám poodhalily, bez jakých kosmetických přípravků nemohou žít.

Redakce Marianne | 23. 06. 2013

Světlá pleť chce správný make-up

Pokud se dá o někom s jistotou říct, že zraje jako víno, tak o Daně Batulkové. Když se díváte na její filmy z osmdesátých let, nepůsobí zrovna jako kráska, její originální, ostře řezané rysy v kombinaci s tehdejšími šílenými účesy zrovna nevynikly. Zato teď – jednoduchý účes z polodlouhých vlasů jí báječně sedí, a zatímco jiným ženám po padesátce linie obličeje pomalu mizejí, Daně tenhle problém nehrozí.

Dcera Mariana po mámě zdědila inteligentní pohled a také sněhurkovsky bělostnou pokožku. „Obě máme světlou pleť, u které je občas těžké trefit správný odstín make-upu, proto Mariance doporučuji, aby se na sebe při výběru make-upu vždycky podívala na denním světle a zkontrolovala hranu brady a krku,“ říká Dana Batulková.

Jak pečují o pleť?

„O pleť se starám celkem jednoduše, zjistila jsem, že méně je více. Odličuji se mycím gelem a občas pak použiji Jarischovu vodu z lékárny, která má na pleť blahodárné účinky. Na kosmetiku nechodím, i když to bych nejspíš měla. Vyhovují mi přípravky od Neostraty, ty mi doporučila kamarádka dermatoložka, dokážou v pleti zadržet vodu,“ říká Dana, která se také neobejde bez parfému, jeleního loje a rtěnky – tuhle trojici nosí u sebe prakticky neustále.

A co nosí v kosmetické taštičce Mariana? „Nejsem si jistá, jestli je zdrobnělina ten správný výraz, moje kosmetická taštička váží totiž asi kilo. Mám v ní všechno! Co kdybych zrovna potřebovala řasenku nebo růžový lesk na rty? Přitom se přes den líčím málo, momentálně mi vyhovuje třeba BB krém od Garnier, má ideální odstín a na pokožce netvoří nepřirozenou masku.“ A co se naučila od mámy? „Úplně první věc, kterou jsem použila, byla její řasenka, vždycky jsem pozorovala, jak se líčí, a pak jsem ty úkony napodobovala. Později už jsem šla vlastní cestou, jedno období jsem třeba vyznávala styl emo, a tak jsem nosila černě orámované oči, výrazné stíny, linky… Mamka se mě snažila opatrně přesvědčit, že vypadám lépe jemněji nalíčená, ale na to jsem si musela přijít sama.“

Jak pečují o vlasy?

S účesy dnes Dana moc neexperimentuje, dříve to ale bylo jinak. „Nosila jsem třeba krátké vlasy a nechala jsem si je upravit prostřihávacími nůžkami – vypadala jsem jako spálené kuře s vatou na hlavě! Nebo když jsem měla trvalou… Ještě že dnes vládne přirozenost, všem nám to sluší mnohem víc! Na vlasy používám panenský olivový olej a doporučila jsem ho i dceři.“

Co ještě funguje?

„Oči si totiž přes den obvykle nelíčím, stačí mi zvýraznit tváře a rty. Navíc mám občas unavený pohled a líčením očí se to jen zbytečně zvýrazní. Raději proto odvedu pozornost jinam a nalíčím si rty, nejvíc mi vyhovuje cihlovočervený odstín rtěnky, spousta lidí už mi řekla, že mi dodává jiskru! Nebát se výraznějších rtěnek bych proto doporučila každé ženě nad padesát let,“ uzavírá Dana.


Kosmetika, které věří Dana Batulková