Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Krása nemusí bolet

Moderní estetická medicína a kosmetika musejí mít v rukách silné zbraně. Bojují totiž proti stárnutí. Zatímco čas neúprosně letí, my se ho snažíme zpomalit. Jde to i bez bolesti.

Redakce Marianne | 28. 06. 2013


Každý rok je v naší tváři vepsán. Je v ní ale také napsáno, jaké ty roky byly a co jsme během nich dělali. Pleť na obličeji je k velké škodě tou nejnamáhanější – vystavujeme ji v mrazu i horkém slunci. „Musíme si uvědomit, že obličej není oproti ostatním částem těla nijak chráněn proti vnějším vlivům – je jim vystaven neustále. S péčí o něj bychom proto měli začít bez zbytečných odkladů,“ upozorňuje Petra Řehořková, majitelka Petra Clinic.

S příznaky stárnutí se potýkáme všichni. Časem se sníží zásobování pleti živinami a přestane se vytvářet dostatečné množství kolagenu. Kvůli tomu pleť ztrácí svoji pevnost, pružnost a hydrataci, což je mladé pleti vlastní. Tento nedostatek řešíme pomocí kosmetiky – krémy pleť hydratují, dodávají živiny a vitaminy, používáme také minerální masky. Velmi důležité je pravidelné čištění, nejen to večerní, ale i hloubkové, které zamezuje rozšiřování pórů. Nečištění pleti se časem negativně projeví.

Posviťte si na vrásky

Mnohé z nás, které se potýkají s vráskami a ochabující pletí, možná uvažují o sofistikovanějších přístupech. Odrazuje nás jediná věc – bolest. Naštěstí dnešní estetická medicína dokáže pomoci bez skalpelu a nenávratných zásahů. Většinou se tak děje podporou samoregeneračních schopností, které jsou nejen pleti, ale i celému tělu vlastní. Jen je často podceňujeme. Existuje však řada moderních metod, jak je stimulovat. Pojďme se na ně podívat.

kosmetika

Fotoomlazení pleti spočívá v působení světla. Bojuje proti příčinám stárnutí kůže zevnitř a aktivuje v těle proces omlazení pleti. Probíhá tak, že speciální červené světlo kolagenových trubic působí na buňky a stimuluje je k tvorbě kolagenu a elastinu. Nepocítíte žádné nepříjemné působení, neboť se jedná skutečně pouze o světlo. Tento proces pokračuje samovolně dále i po skončení terapie.

Také milovaný i nenávidění botulotoxin a facelifting si můžete dopřát jako neinvazivní procedury. Obě tyto metody dokonale vypínají pokožku a vyhlazují vrásky, ovšem bez bolesti, otoků a ztráty mimiky. Současně dochází k aktivaci tvorby kolagenu a elastinu. Musejí se však na rozdíl od invazivních metod, kdy je výsledek trvalý (někdy i ke škodě), po určité době zopakovat.

Blahodárný kyslík

Věděli jste, jak zásadní pro naši pleť je kyslík? Kyslík zlepšuje látkovou výměnu buněk, zvyšuje jejich aktivitu, a buňky se tak přirozeně regenerují. Kyslík pleti dodáte například metodou Dermio Face, které se provádí v Petra Clinic. Probíhá prostřednictvím speciálního patentovaného nástavce k produkci a dovedení vzduchu pod speciální skleněnou kopuli. Záporně nabité ionty, které se přivádějí spolu s kyslíkem, jsou povrchově velice aktivní, což znamená, že pronikají do kůže intenzivně jako elektrická energie. Součástí ošetření je očištění kůže v oblasti obličeje a dekoltu. Posléze dochází k aplikaci elektrolytického gelu, který neutralizuje kyseliny a urychluje absorpci záporně nabitých iontů do kůže. Výsledkem je viditelně krásnější a mladší pleť, a navíc procedura pomůže dýchacímu ústrojí a krevnímu oběhu.

Pokus o krásnou pleť máte jen jeden. Nepodceňujte proto ani zdravý životní styl. Dostatek živin v jídle a pohyb působí komplexně, tedy i na pleť.

Souvislející články