Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Krásná i na palubě

Cestování na dovolenou přináší také dlouhé hodiny v letadle. Klimatizace a suchý vzduch pleti ani vlasům neprospívají – vysušuje je a dráždí. Víme však, co si s sebou zabalit, abyste byla dokonalá i po přistání do destinace.

Soňa Kotulková | 24. 05. 2016
Co jde a nejde vzít
Nejprve matematika. Podle bezpečnostních předpisů si s sebou do palubního zavazadla můžete vzít tekutiny, které jsou v lahvičkách maximálně do 100 ml, jejichž součet dělá maximálně jeden litr. Co s tím? Pokud jsou vaše oblíbené přípravky ve větším balení přelijte je do univerzálních pastových cestovních lahviček. Zakoupíte je například v prodejnách Sephora, kde je přesně k tomuto účelu prodávají. Doporučujeme si na lahvičky pak nalepit štítky, aby se vám nestalo, že nebudete vědět, co v čem je….
 
První pomoc pro pleť
Hydratovat, hydratovat, hydratovat! To pravidlo, které musíte při cestě dodržovat. Když jsem cestovala do Indie (trvalo to s přestupy více jak 24 hodin), měla jsem s sebou hydratační hyaluronové sérum a několikrát během letu jsem si ho na pleť aplikovala pár kapek. Kdykoliv jsem cítila, že mne pleť pne, použila jsem malou (100 ml) zklidňující termální vodu ve spreji. Mám ráda Vichy a La Roche Posay. Modelky v letadle používají jeden trik – na celou dobu letu aplikují vysoce hydratační masku jako např. Mositure Surge Overnight Mask od Clinique. Dělá to tak například Petra Němcová, která je na cestách téměř pořád. 
 
 MS Overnight Mask
 
Rychlé čištění
Pokud v letadle spíte, měla byste si pleť vyčistit a odlíčit. Ideální jsou k tomu jednorázové micelární ubrousky, vynikající zkušenost mám se Sensibio H20 od Biodermy. Jdou kromě make-upu použít také na ruce a když je potřeba, i jinak :-) Skvělé jsou také ubrousky Garnier Cleansing nebo Pečující čistící ubrousky Creme Care od značky Nivea.
 Pecujici cistici ubrousky Creme Care Nivea 25 ks 126 Kc 800x471
Krásné oči
Místo na obličeji, které má nejjemnější a nejnáchynější kůži, je oční okolí. Během letu na něho můžete aplikovat speciální oční masky. Jsou jednorázové a jsou to dvě fáčové náplasti, které jsou napuštěné silným hydratačním a regeneračním roztokem. Některé jsou nenápadné, jiné jsou na pleti vidět. Vynikající mají například značky Shiseido nebo Payot.