Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Krásná pleť začíná správným odličováním. Víte, kde děláte chyby?

Nemusíte podlehnout korejskému trendu, jehož základem je desetikroková péče. S těmi správnými produkty to zvládnete mnohem rychleji. Je pro vás lepší pleťové mléko, odličovací olej nebo micelární voda? Zjistěte to v našem beauty manuálu!

Promotion | 16. 09. 2019

Dvakrát je tak akorát!

Určitě se vám to několikrát stalo. Přijdete večer domů a prostě se vám nechce pleť odličovat. Nám v redakci se to stalo celkem nedávno, když jsme oslavovaly rozlučku se svobodou naší kolegyně. Naštěstí jedna z nás měla rozum! Zkuste se přeci jen přemoct, jako my a jděte si lehnout o pár minut později, vaše pleť vám totiž okamžitě poděkuje. Nejen, že make-up ucpává póry a řasenka láme řasy, může ale také způsobit nepříjemnosti, jako třeba zarudlé a svědivé oči. A jak se odličovat ráno? Stačí použít váš oblíbený odličovač a pleť následně osvěžit tonikem, voilá!

Na odlíčení očí zvolte dvoufázový odličovač očí s olejem, který je vhodný na citlivé oční okolí stejně, jako na voděodolný make-up. Obsažené oleje navíc pečují o delikátní oční okolí, kde se tvoří vrásky nejrychleji. 

shfkjdsfjhsjhfdj
Dvoufázový odličovač očí a make-upu, Nivea, 125ml, 145 Kč

Jaký odličovací přípravek zvolit?

Spíše než věkem se řiďte typem pleti a tím, jaká forma odličování vám je příjemná. Ráda si odličujete pleť vodou a přitom všude čtete, že byste měla používat mléko a odličovat ho pomocí bavlněných tampónků? Vůbec ne. Nejdůležitější totiž je, aby vaše pleť po odlíčení nepnula a necítila se nekomfortně. Abyste se ale přeci jen dokázala zorientovat v množství odličovacích přípravků, přečtěte si náš manuál.

Micelární voda

Největší boom posledních let. Micelární voda je jednoduchá na použití, micely přitahují nečistoty jako magnet a odstraňují vše v jednom - oči, rty i pleť. Věděly jste ale, že i micelární voda by se měla smývat? Doporučujeme delikátní micelární vodu na citlivou pleť s přírodním mandlovým olejem. Ta suchou a citlivou pokožku zklidňuje a dlouhodobě ji hydratuje.

djodsjdfojsfj
Jemná micelární voda, Nivea, 400ml, 200 Kč

Pleťové odličovací mléko

Ideální volba pro normální a sušší pleť. Výhodou je, že se dá používat jak na sucho - tedy na tamponek a pohyby směrem od středu obličeje odlíčit nebo přímo na pleť. Krouživými pohyby odličovací mléko zapracujete do pleti a následně smyjete. Naše volba? Odličovací mléko s koenzymem Q10 a kolagenem, které účinně, ale jemně odstraňuje make-up i každodenní nečistoty, zároveň redukuje vrásky zevnitř a chrání pleť proti volným radikálům, jedné z příčin jejího stárnutí.

dgfdhdhdf
Čisticí pleťové mléko proti vráskám Q10 power, Nivea, 200ml, 140 Kč

Odličovací olej

Skvělá volba pro suchou a velmi suchou pleť. Během chvilky odstraní z pleti veškeré nečistoty a přitom ji zanechává krásně hebkou. Aplikujte 1-2 pumpičky na suchou pleť a krouživými pohyby zapracujte, důkladně smyjte vodou. Značka Nivea nabízí rovnou tři varianty: výživný s makadamiovým olejem, hydratační s kokosovým olejem nebo zklidňující s olejem z jadérek hroznů. Nemusíte se bát je použít i na odlíčení oči, jsou fantastické!

djslkjfklasjk
Čisticí pleťové oleje, Nivea, 150ml, 180 Kč

Odličovací gel

Nejvíce bude sedět smíšené a mastné pleti. Odličovací gely často obsahují aktivní látky, které pleť zmatňují a zabraňují nechtěnému lesku. Nesmíte ale zapomínat na to, že i mastná pleť potřebuje hydrataci a rovnováhu. Je to jednoduchá rovnice, jakmile ji budete příliš zmatňovat a vysušovat, bude se bránit tím, že bude produkovat více mazu. A jsme v začarovaném kruhu! Náš tip? Odličovací micelární gel s růžovou vodou pleť důkladně čistí, aniž by ji vysušoval. 

jfsjflkjsflkjskl
Čistící micelární gel s růžovou vodou, Nivea, 200ml, 140 Kč

Ať už zvolíte jakýkoliv odličovací produkt, následovat by měla pleťová voda. Aplikujte ji na vatový tampónek a od středu obličeje směrem ven dočistěte. Pro extra hydrataci a výživu si můžete trochu pleťové vody nakapat do dlaní a pomalu ji zapracovat do pleti. Ta se okamžitě probudí k životu! Vybírejte podle typu pleti, ale v podzimních a zimních měsících může i smíšená pleť zatoužit po komfotnější péči. Tak ji to dopřejte.

jisdsjfkjsfkajs
Pleťové vody Nivea, 200ml, 140 kč

Nezapomínejte na pravidelný peeling. Sušší typ pleti bude vyžadovat exfoliaci 1x týdně, smíšená až mastná klidně 2-3x týdně. Proč je důležitý? Odstraňuje odumřelé buňky pleti, která se pravidelně regeneruje, čistí a projasňuje. 

sdkjsjfksjf
Peelingy s s organicky pěstovanou rýží, Nivea, 75ml, 180 Kč