Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Krásné vlasy: jak o ně pečovat, aby i po dovolené vypadaly skvěle?

To, že vlasy po dovolené u moře nevypadají nejlépe, zažila asi každá z nás. Slunce a plavání ve slané vodě si na nich obvykle vybere svou daň. Pokud chcete, aby byly krásné i po létě, poradíme vám, jak na to. Způsob, jak se o vlasy staráte před odjezdem a o dnech volna, totiž ovlivní, jaké budou po několik dalších týdnů.

Soňa Kotulková | 12. 07. 2016

1. Regenerace a ochrana před odjezdem

Chcete-li svým vlasům dopřát maximum – hloubkově je vyživit, dodat jim hebkost, vysoký lesk a dokonalou ochranu před sluncem, slanou vodou, chlorem a dehydratací, zkuste profesionální ošetření Olaplex (www.olaplex.cz). To umí vlasy hloubkově vyspravit (tím, že znásobí a obnoví rozbité disulfidové vazby). Kadeřník na vlhké, neumyté vlasy nejprve aplikuje tzv. Multiplier, který je hloubkově opravuje, pak vše po několika minutách vymyje a nanese tzv. Perfector. Ten je uhladí a celou proceduru zakončí. Po umytí a vyfoukání jsou vlasy na dotek hedvábné, působí zdravěji a více se lesknou. Domů si ještě odnesete lahvičku Hair Perfectoru č.3. Ideální je používat ji jednou týdně před mytím - účinek se znásobí a vlasy budou odolnější letním vlivům. Tuto proceduru můžete samozřejmě absolvovat i po návratu z dovolené, ale před ní to je lepší, protože „vyspravený“ vlas lépe odolává agresivním vlivům.

2. Ochrana na pláži

Tak, jako chráníte pokožku těla, chraňte i vlasy. Každý den, několikrát denně. Ideální jsou vlasové UV spreje. Snadno se aplikují na suché nebo mokré vlasy, klidně i na již hotový účes. Pokud sprej nemáte, ale vaše vlasy jsou suché a narušené, nebojte se na ně na celý den na pláži nanést olej (třeba olivový nebo kokosový), masku či kondicionér. Vše smyjte až po návratu z pláže. Náš tip? Přípravek Beauty Hair Multi-Reparing Oil Serum, Lancaster Sun.

3. Sluneční štít

Jestli chcete vlasům poskytnout opravdu velkou ochranu, pořiďte si kloubouk. Velký slamák vypadá efektně a kromě vlasů chrání před spálením i tvář a ramena. Hezky vypadá u šátek uvázaný jako turban. 

4. Regeneraci po návratu z pláže

Pokud jste byla na pláži, je nutné vlasy umývat každý den, aby se odstranily zbytky soli, chlóru a písku, které dráždí pokožku i vlasové vlákno. Chcete-li být k vlasů šetrná, volte speciální šampony, které k tomuto účelu slouží a mohou se použít i na tělo, takže ušetříte v kufru místo. Nabízí je Nuxe - jejich Delikátní šampon pro vlasy a tělo po opalování Nuxe Sun opravdu stojí za to. Pak vlasy vyživte kondicionérem nebo maskou. A závěrečný styling? Přípravky typu typu „plážových vln“ - nastříkáte do vlasů, namačkáte vlny a bude vypadat opravdu dokonale!

Krásné vlasy: jak o ně pečovat, aby i po dovolené vypadaly skvěle?

Související články