Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Květinová výzdoba na vaší svatbě by měla odrážet vaši osobnost

Říká se, že k nejkrásnějším životním momentům ženy patří svatba. Každá nevěsta potvrdí, že velkou roli na ní hrají květiny. Jsou všude okolo. A ta nejdůležitější, nevěstina, navíc předpoví, která ze svobodných dam se vdá příští rok.

Promotion | 27. 06. 2019

Hlavní heslo floristů je: „naslouchat a uklidňovat“

Základní pravidlo při výběru dodavatele květin je individuální přístup. Při tvorbě svatební výzdoby je nejdůležitější maximální souznění mezi vaším floristou a vámi. „Vždy jsme partnerem, který nejdřív naslouchá a zjistí od snoubenců, v jakém stylu svatbu plánují. Květinovou výzdobu je nutné sladit s prostředím, ročním obdobím a samozřejmě s nevěstou. Poté přejdeme k ukázkám, zkoušení, co by se líbilo. A co je hlavní, ladíme společně detaily. Protože detail tvoří celek,“ popisuje první setkání se snoubenci floristka Anežka z květinářství Belles Fleurs.

I z malého rozpočtu se dá udělat velká paráda

Někdy jsou svatební rozpočty napjaté a budoucí novomanželé se rozhodují, ve které svatební sekci ušetří. Počtu hostů se vzdát nechtějí. Tak přichází na řadu další položky. Třeba „osekají“ cenu květinové výzdoby. Některá květinářství však umí z minima udělat maximum. Například v květinářstvích Belles Fleurs jsou tak šikovní floristé, že vám mohou udělat za málo peněz hodně muziky. „Nabízíme různé svatební balíčky. Ten nejlevnější je už za 4800Kč a najdeme v něm všechno, co potřebujete. Kytici pro nevěstu, korsáž pro ženicha, květiny pro maminky a svědky, výzdobu na oltář a květy do vlasů. Samozřejmě, pokud budete chtít více krásy, rádi vám představíme balíčky plné květin. Záleží jen na vás, co si vyberete,“ říká Anežka.

Současný trend? Hlavně být sám sebou

U nás i v zahraničí je oblíbený uvolněný „boho styl“. Ten se drží na výsluní už pár sezón. Střídají se jen barvy. Zatímco v minulých letech se nevěsty ladily do béžové a starorůžové, letos je trendy fialová od světlé pastelové až po ten nejtmavší odstín, a taky bílá – smetanová či barva slonové kosti. „Co je pro nás nejdůležitější, je přání nevěsty. Nebudeme nikomu vnucovat, co je nebo není trendem daného roku. Každá žena si vysnila svůj velký den, ví, jak má vypadat, jaké budou dekorace. Ale mnoho z nich momentálně chystá svatbu v přírodním rozvolněném stylu. Největší roli hraje voňavý a moderní eukalyptus!“ doplňuje floristka.