Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Květinové trendy 2015 – fialová ve všech tónech

Trendy se neotiskávají pouze do módy, ale prostupují i dalšími oblastmi, například květinovými vazbami.

Novinkou v květinových vazbách je živé srdce. „Živé řezané květy v barvě růžové, červené či fialové jsou umístěny do speciální hmoty ve tvaru srdce, která zajistí jejich delší trvanlivost a čerstvost. Následně lze do aranžmá přidat i další produkty, například cukrovinky, víno či donesený předmět, kterým může být prakticky cokoli – například parfém, prsten či jiný šperk,“ říká floristka Hennie van Leeuwen z Holandska.

V únoru vede růžová

Která barva vám evokuje lásku a sv. Valentýna? Že červená? Ano, ale u květin je to letos jinak. Červená ustupuje do pozadí a na první místo se poprvé dostává růžová, až v 50 % vazby.  „Červená zaujímá až druhé místo s 30 % vazby a na třetím místě se objevuje fialová s 20 % celkové vazby. V řeči barev se v tomto roce snoubí krása, něžnost a nevinnost růžové s věrností fialové. Ve vazbě se nejčastěji objeví růže, germíny a orchideje,“ vyjmenovává Zbyněk Rulíšek, florista květinářství Belles Fleurs. 

Snimek_obrazovky_2015-02-13_v_10.12.25

Fialové růže

Hennie van Leeuwen také prozradila trendy pro rok 2015. Do popředí se dostane především vazba s fialovými tóny a neobvyklé kombinace květin s doplňkovými předměty. Kytice budou i nadále tvořeny z oblíbených růží, germín, orchidejí a tulipánů. Fialová bude provázet celý rok 2015 a to při všech příležitostech.

Snimek_obrazovky_2015-02-13_v_10.17.06

Pro nevěsty

U svatebních kytic budou v módě čtyři základní škály. Meruňková až pastelově růžová s použitím hrnkových rostlin a sukulentů, oblíbený je také styl moderní zahrady, který působí volně, rozevlátě hlavně díky drobným květům a lučním kvítí. Nevěsty mohou vyzkoušet také kombinaci růžovo-fialové, doplněnou zlatými akcenty, případně netradiční souhru výrazně růžové a žluté barvy. 

Snimek_obrazovky_2015-02-13_v_10.18.06

KVĚTOMLUVA:

Růže už od antiky symbolizují lásku, vášeň či žárlivost. Protože není růže bez trnů a lásky bez bolesti. 

Gerbery jsou nositelkami upřímných zpráv. Darováním gerber dáváte najevo, že s obdarovaným jednáte narovinu a nic neskrýváte. 

Orchideje symbolizují smyslnost, důvěru, úctu a věrnost. Pokud tedy chcete obdarovat svoji životní partnerku, je orchidej tou správnou volbou. Když však darujete orchidej dívce, po které toužíte, pokládáte jí tuto otázku: „Je možné obměkčit tvé srdce?“

Frézie jsou symbolem naděje a bojovnosti. Obdarujte tak fréziemi někoho, kdo právě ztrácí sílu a chuť bojovat. Frézie povzbudí organismus a dodá potřebnou odvahu.   

Limonium (Statice) symbolizuje vzpomínku a trvalou krásu. Chcete dát své dívce najevo, že na ni myslíte a budete ji zbožňovat vždy a za jakýchkoli okolností? Tak doplňte červenou či růžovou kytici o neobvykle krásné fialové limonium. 

www.bellesfleurs.cz

www.kvetinovysvet.cz

Květinové trendy 2015 – fialová ve všech tónech