Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

Langkawi, Malajsie: Zažijte svět, o kterém jste vždy snili

Odleťte z Letiště Praha s Qatar Airways přes Dauhá na Langkawi a navštivte jedno z nejkrásnějších souostroví na světě. Langkawi, které tvoří 104 ostrovů, je známo jako „klenot Kedahu“. Zde najdete věčné deštné pralesy a neposkvrněné pláže poseté památkami dávných civilizací.

Promotion | 12. 11. 2019

Turistické atrakce

Nesmíte opomenout Dataran Lang, sochu orla vysokou 12 stop s roztaženými křídly a připraveného ke vzletu do nebe. Užijete si tady však více než jen orla. Dataran Lang shlíží na řadu úchvatných fontán a mostů, které jsou jako z pohádky. Zde budete mít spoustu příležitostí k zachycení překrásných fotografií. Pokud však upřednostňujete něco s trochou adrenalinu, svezte se kabinovou lanovkou Langkawi a odmění vás ohromující výhled na husté deštné pralesy, safírové moře a další ostrovy v souostroví.

Pokud na Langkawi cestujete s dětmi, tak si určitě vyhraďte čas na návštěvu Podvodního světa Langkawi. Zde se návštěvníci mohou těšit z pestrobarevné podívané na řadu exotických ptáků nebo procházky podvodním tunelem a užít si úžasný pohled na některé z nejkrutějších podmořských predátorů a překrásných ryb. Nicméně pokud vás myšlenka na dlouhý podmořský pobyt neláká, pak Ptačí ráj Langkawi nabízí příležitost k pozorování ptáků, jako jsou například plameňáci, tukani a kanárci v úžasném prostředí.

Abyste do příjemného dne s rodinou stráveného venku zahrnuli trochu místního folklóru, měli byste do svého výletu do Langkawi zařadit návštěvu Taman Lagenda Langkawi. Jedná se o krásný park osázený sochami ztělesňujícími hrdiny, padouchy a příšery z pověstí a legend Langkawi.

pr

Volnočasové aktivity

Dokonale čisté písky pláží Langkawi jsou samy o sobě atrakcí. I když jsou všechny pláže nádherné, abyste ze svého výletu do Langkawi vytěžili maximum, určitě navštivte pláž Pantai Cenang Beach, jež si uplatňuje nárok na nejoblíbenější pláž Langkawi. Pláž Teluk Yu nabízí neméně působivý plážový zážitek, je však izolovanější než Pantai Cenang. Pantai Telak Burau je oblíbená částečně díky fantastickým výhledům na další ostrovy, hory a bujné deštné pralesy.

Pokud chcete zahrnout trochu kulturního obohacení, vesnice Air Hangat je dokonalé místo, kam se vydat. V moderním kulturním komplexu najdete řadu atrakcí, včetně divadla a horkého vřídla se slanou vodou, obklopeném krásnou nástěnnou malbou vytvořenou z říčních kamenů.

Jídlo

Nejlepší oblasti, kam zamířit, jsou pláže Pantai Kok, Pantai Tengah a Pantai Cenang a město Kuah. Tady můžete ochutnat lahodné a pikantní pokrmy masa a ryb na kari, často podávaná s rýží vařenou ve voňavém kokosovém mléce. Nudle jsou další oblíbený pokrm a jsou vařené s kořením, zeleninou a masem nebo rybami.

Nákupy

Vedle nedotčených pláží je skvělé nakupování hlavním důvodem, proč se většina lidí rozhodne cestovat do Langkawi. Je zde spousta nákupních center, která můžete objevovat, jako nákupní střediska a prodejny v městě Kuah.

Pokud hledáte léčbu nákupem s výhledem, pak Pantai Cenang nabízí příležitost zakoupit ruční řemeslné zboží a nezbytné věci pro dovolenou na pozadí překrásného sluncem ozářeného horizontu. Pantai Tengah je všeobecně považován za jedno z nejlepších míst k nakupování a může se pochlubit pulzujícími venkovními trhy, kde můžete zakoupit starožitnosti a kuriozity.

prpr