Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Lenka Vlasáková v novém filmu cvičí a zachraňuje manželství

Lenka Vlasáková v novém filmu cvičí a zachraňuje manželství

Herečka Lenka Vlasáková hraje v novém filmu režiséra Milana Cieslara Věčně tvá nevěrná podváděnou manželku Milušku. Od tety Marty, zkušené psycholožky v podání Vilmy Cibulkové, dostanou s manželem Josefem (Saša Rašilov) radu, přistihněte se inflagranti. Slíbí jim navíc, pokud se jim to povede, několik milionů z dědictví po svém manželovi. Dobrý základ komedie, u které se můžete opravdu smát.

Klára Mandausová | 20. 02. 2018

Zeptala jsem se Lenky Vlasákové, jestli má ráda ženy typu tety Marty, rázné, přímé, které se dívají na život s nadhledem. „Vlastně ano. Existují lidé, kteří se v životě zjeví, pomůžou něco vyřešit, navedou na cestu a zase zmizí. Taky takové okolo sebe mám,“ konstatovala.

Lenka Vlasáková žije v domku na okraji Prahy s partnerem hercem Janem Dolanským a čtyřmi dětmi. Původně chtěla být archeoložkou, ale díky babičce, která ji povzbudila, aby zkusila svůj dramatický talent, se z ní stala herečka. „Možná to ve mně bylo už od dětství. Spíš určitě, ale nebyl prostor se projevit,“ vzpomíná. První dva roky na DAMU prý byly perné a občas si vzpomněla, že možná přeci jen měla odkrývat vykopávky, ale herectví nakonec zvítězilo na celé čáře. Ale že je to profese občas nelehká, přiznává. Například poslední scény filmu Věčně tvá nevěrná se točily na přelomu léta a podzimu, když už byla zima. Okolo stál do bund oblečený štáb a ona v plavkách. Bývá to i obráceně.

Za hlavní roli ve filmu Lea získala Českého lva. Diváci milují její psycholožku Helenu z filmu režiséra Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení. Přiznává, že má ráda režiséry, kteří ji umějí vést. Protože i když je velmi zkušená, ocení jiný pohled. V létě byla excelentní na Letních shakespearovských slavnostech v roli Hamletovy matky Gertrudy.

Práce má hodně, přesto zůstává pečlivou matkou čtyř dětí. Když s nimi nemůže být doma, „řídí“ je na dálku. Nejstarší Sofie je výtvarnice, Amálie ráda jezdí na koních a Max propadl street parkouru. Je to prý někdy o strach. A to si ještě nenašel „zajímavého“ koníčka nejmladší Johan.

Lenka moc ráda čte. Když se jí zeptám na knížky, rozzáří se jí oči a začne vyjmenovávat tituly. „Už jste četla Geniální přítelkyně od Eleny Ferrante? Víte, ono se vlastně neví, kdo přesně je autorem, spekuluje se, že možná i muž. Je to skvělá trilogie! To si určitě přečtěte. Taky miluju knihu Vango od Timothéea de Fombelle, co napsal i Tobiáše Lolnesse. A Stehlík! Úžasná kniha Donny Tarttové.“

Poděkovala jsem za tipy do knihovny i za to, že jsem mohla v předstihu vidět film Věčně tvá nevěrná. Teď na něj můžete jít do kina i vy. V kinech se objeví ve čtvrtek 22.února.

A pokud se chcete dozvědět o Lence Vlasákové víc, kupte si březnovou Marianne a nalistujte poslední stranu.

 

Věčně tvá nevěrná, nový film režiséra Milana Cieslara