Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda a krása

LETNÍ BEAUTY MANUÁL: Jak používat bronzery?

Bronzery k létu patří stejně jako nové plavky. Víte, jak je správně používat a jaký si vybrat, aby byl „expresně opálený“ efekt co nejpřirozenější? Tady jsou naše tipy:

Soňa Kotulková | 13. 06. 2016
K čemu slouží?
Bronzery, jak už jejich název napovídá, jsou přípravky, které mají bronzovou barvu a okamžitě dodají kůži krásný opálený odstín. Můžete je použít na celou tvář – k dodání nebo zvýraznění opálení, na krk, na dekolt, na ruce, ale i na nohy. Bronzerem můžete i modelovat obličej – výborný je na tzv. contouring. 
  
Jakou texturu?
Nejčastěji bývají ve formě pudrů, ale v nabídce najdete také tekuté bronzery. Pudrové bronzery jsou multifunkční – jdou aplikovat i na oční víčka, místo očních stínů, jako tvářenka. Když si na rty nanesete balzám, pudr lze bříšky prstů vklepat i do rtů nebo před použítím bezbarevého laku na nehty také dát na nehty. Tekuté jsou určené spíš na dodání celistvého opáleného tónu. Pozor ale, dost bronzerů bývá v limitovaných letních edicích značek. Pokud vám vyhovuje, kupte si raději dva kusy, pak už stejný neseženete. A nebojte se. Jelikož neobsahuje mastné složky, nezkazí se vám.
 
 
Jakou barvu?
Pamatujte, že méně je více. Raději barvu postupně přidávejte a vrstvěte, jinak budete vypadat uměle a nepřirozeně! Na aplikaci doporučujeme široký štětec, ideálně z přirodních vláken. Skvělou nabídku štětců má například Sephora. Vynikající jsou bronzery, složené z více barevných odstínů – skvěle si můžete volit vhodný tón po celý rok. Pozor ale na bronzery s velkým procentem perleťových složek – ty používejte jen lokálně (např. na oči, nad lícní kosti, na ramena...). Nikdy ale ve velké souvislé ploše na obličeji!
 
TERR16 551 W
Sluneční pudr Terra Magnifica, limitovaná edce, Guerlain, 1820 Kč
3614271309877 Belle De Teint VANILLE 1000x1000 1
Pudr Belle de Teint Glow Trio, Lancôme, 1295 Kč
 
Giorgio Armani Kolekcja Palette Sepia
Paletka Sepia, Giorgio Armani, 2100 Kč