Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Letní strašák jménem infekce intimních partií

Jak se jí zbavit a jak jí předcházet?

Promotion | 20. 08. 2019

Slunce, dovolená, koupání, to k létu prostě patří. Co když vás ale o dovolené navštíví nezvaný host jménem infekce intimních partií? Zvýšený výskyt kvasinkových či bakteriálních onemocnění nastává právě v době teplých dnů a koupání. Co s tím?

Kvasinkové, nebo bakteriální?

Nepříjemnost, které se daří v teplém a vlhkém prostředí, prodělá aspoň jednou za život každá druhá žena. Minimálně 10 % žen přitom trpí těmito problémy opakovaně. „Problémem však zůstává, že mnohé ženy neumí rozlišit typ vaginální infekce, a tak volí nesprávnou léčbu,“ doplňuje gynekolog Tomáš Fait. Ženy si často mylně myslí, že se jedná o mykózu a zapomínají na to, že existují i bakteriální infekce. Léčbu proto začínají přípravky, které ji nemusí vyléčit a může se jim tak opakovaně vrátit.

Odlišit kvasinkové infekce od bakteriálních pouze na základě příznaků je velice obtížné, a protože si ženy většinou myslí, že se jedná o kvasinky. Používají pak přípravky, které neúčinkují proti bakteriím. Sporadický nález kvasinek se běžně vyskytuje u zdravých žen, a neznamená tedy onemocnění. S přípravky Beliema® od firmy Idelyn® nemůžete udělat chybu, protože jsou vhodné při obou typech infekce - kvasinkové i bakteriální! Důležitá je správná péče zejména v rizikovém prostředí. Kosmetické přípravky Beliema intimní gel a krém pečují o intimní hygienu a jsou vhodné při každodenním užívání i v prostředí zvýšeného výskytu bakteriální nebo kvasinkové infekce. Pro léčbu nespecifického výtoku bakteriálního či kvasinkového původu jsou ideální volbou vaginální tablety  Beliema Effect s  laktobacily a kyselinou mléčnou, které obnovují přirozenou rovnováhu intimní mikroflóry, se všemi přirozenými obrannými funkcemi. K  dostání v lékárnách po celé ČR a nově i ve vybraných drogeriích.

Beliema

Co dál? Posilujte imunitu!

Co tedy dělat, chceme-li se nepříjemnému onemocnění vyhnout? Především nezůstávat po koupeli dlouho v mokrých plavkách, i když nám třeba není zima. Nosit v létě spíš volnější bavlněné oblečení a prádlo, nenosit upnuté neprodyšné džíny. Po koupání v přírodě, například v rybníku, ale i chlorované vodě, se co nejdříve osprchovat a pro pravidelnou intimní hygienu používat mycí přípravky pro ni určené, které mají optimální pH. Vhodný je například Beliema Expert Intim Gel obsahující kyselinu mléčnou a  Aloe Vera.

Co kvasinkám prospívá?
– Mokré plavky,
– nošení upnutých, neprodyšných kalhot,
– jízda na kole (nebezpečí zapaření),
– horké koupele (např. v termálních lázních),
– nesprávné užívání tamponů a vložek (nedostatečná výměna),
– parfémované hygienické a toaletní pomůcky.

Pro předcházení vzniku vaginálních infekcí je vhodné se zamyslet i nad změnami životního stylu:

– Doporučuje se příliš nekonzumovat potraviny, které obsahují cukry

– Pro pravidelnou intimní hygienu používat mycí přípravky pro ni určené, které mají optimální pH a šetrné složení. Vhodný je například Beliema Expert Intim Gel.

www.idelyn.cz