Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Léto je tady: 10 must-have věcí na pláž

Školní prázdniny začaly a to znamená, že léto je oficiálně tady. A k létu samozřejmě nejvíce patří čas strávený u vody, ať už na pláži u moře, u písáku za městem nebo na koupališti. Co všechno si ale s sebou k vodě zabalit?

Eliška Vrbová | 5. 07. 2016
1. Opalovací krém
Ať už používáte krém, olej, emulzi nebo sprej, ochranu před pobytem na slunci (a i po něm) byste neměla v žádném případě podcenit. Do produktů na opalování se vyplatí investovat, a pokud máte citlivou pokožku a snadno se spálíte, doporučujeme pro ně zavítat do lékárny. Značky jako Bioderma, Eucerin nebo Uriage jsou sázkou na jistotu.
 
2. Úschovna cenností
„Jdu do vody, jdeš se mnou?“ „Běž, já to tady zatím pohlídám, pak se vyměníme.“ Strach o cennosti jen tak pohozené na pláži známe všichni. A když jste u vody jen ve dvou, nechce se vám toho druhého nechávat hlídat a chodit do vody samy. Naštěstí existuje vynález jménem Beach Vault. Úložný prostor, který vypadá jako velký šroub, se zavrtá do písku a přehodí se přes něj ručník s polštářem. Dostupnější variantou je pak možnost vyrobit si úschovnu z něčeho na první pohled bezcenného, třeba z prázdné nádoby na opalovací krém.
 
3. Voděodolná řasenka
S linkami a dalším líčením očí na pláž většinou nepočítejte, řasy si ale odepírat nemusíte. Voděodolnou řasenku už dnes seženete všude a líčení řas je otázka minuty. Tak proč ne?
 
4. Dobré čtivo
Ve chvílích, kdy se vám nechce být ve vodě, čtení jako když najdete. Za časopisy doporučujeme červencovou nebo jakoukoliv jinou Marianne, z knížek jsme pro vás už také něco vybrali (podívejte se zde). A protože knihy přeci jen něco váží a voda jim nesvědčí, výbornou alternativou je čtečka ve vodotěsném obalu. Její displej se totiž na rozdíl od mobilu na slunci neleskne a nahrajete si do ní tolik knížek, kolik jen budete chtít.
 
5. Na vodní radovánky
Na přeplněném koupališti si s matračkou asi na své moc nepřijdete, u moře je to ale něco jiného. Vlny a nafukovací věci do vody vám zařídí úplně jinou zábavu, ať už s dětmi nebo bez nich. A stylové fotky zaručeny!
 
 
 
6. Mobilní větráček
Znáte ten moment, kdy se natáhnete na lehátko, chcete se opalovat, ale za 10 minut se jdete uklidit do stínu, protože z vás doslova „leje“? S touhle vychytávkou může být s takovými situacemi konec. Větráček zapojíte přes USB konektor do mobilu a osvěžení je na světě.
 
7. Termální voda
Stejný účinek jako větráček v mobilu může mít i termální voda. Ta se hodí zvlášť u moře, protože osvěžovat si obličej slanou vodou nemusí být zrovna dvakrát příjemné. Stačí jedna, dvě dávky na obličej a hned je horko snesitelnější. Termální vodu vyrábí například Avène, Uriage nebo La Roche-Posay.
 
8. Klobouk
Při delším pobytu na slunci se pokrývka hlavy určitě hodí. Slaměné nebo látkové klobouky seženete v letních měsících téměř všude a jsou jak praktickou ochranou, tak skvělým módním doplňkem, kterým ozvláštníte jednoduchý plážový outfit.
 
9. Solární nabíječka
Pokud se svého telefonu nevzdáte ani na dovolené, rozhodně se vám bude hodit právě solární nabíječka. Například při focení radovánek v moři se mobil vybije celkem rychle, a protože v létě je slunce všude dost, solární nabíječka je ideálním řešením.
 
10. Ta správná taška
Otázkou je, do čeho všechny jmenované věci naskládat? Plážová taška by měla být velká a spolehlivá, zároveň by to ale neměla být ta vaše nejoblíbenější, protože je jasné, že se zamaže a namočí. Měla by toho hodně unést a nerozbít se hned, když do ní dáte lahev vody. Zároveň ale hezky vypadá, když vám ladí k plavkám nebo alespoň plážovým botám. Batoh ani klasickou kabelku ale nedoporučujeme, ty si šetřete na jiné příležitosti.
 
ČTĚTE TAKÉ: 
Léto je tady: 10 must-have věcí na pláž