Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Léto v termálech: Slovensko, jak ho možná ještě neznáte

Chystáte se letos do slovenských Tater? Nebo třeba o kousek níž? Určitě si ale nenechte ujít termální koupaliště, která mají blahodárné účinky nejen na naše klouby, ale zahřejí i naši duši. A kde je najdeme?

Redakce Marianne | 13. 07. 2014


Směr Velký Meder!

Koupaliště THERMAL CORVINUS ve Velkém Mederu na Slovensku, vzdáleném 65 km od Bratislavy, se nachází na okraji města u krásného lesoparku. Termální voda vyvěrá ze dvou pramenů a má blahodárné účinky na pohybový aparát. Užijí si zde milovníci atrakcí, sportovci i rodiče s dětmi. Středisko připravuje pro tuto sezonu řadu novinek. Především jsou to dva unikátní tobogany, jejichž součástí bude skluz toboganovým potrubím a přejezd obrovskou rampou nebo vyústění do pestrobarevného trychtýře. Spolu se skluzavkami si zde můžete užít jedenáct adrenalinových atrakcí, a to už od července. A proč dát přednost právě termálnímu koupališti? Teplota vody je kolem 25–37 stupňů Celsia a je skutečně blahodárná na pohybové ústrojí. A kolik zaplatíte? V sezoně stojí celodenní vstupné pro dospělého 9 eur, rodinný balíček určený pro dvě dospělé osoby a jedno dítě vyjde na 21 eur. Pokud se zde ubytujete, budete mít extra slevy. Další informace, fotky areálu i možnost virtuální prohlídky najdete na www.thermalcorvinus.sk.

tobogan_meder

Moře na Liptově

Za mořem už nemusíme cestovat daleko, na Liptově už mají svoje vlastní. V GINO PARADISE Bešeňová najdete největší bazén s vlnami na Slovensku! V Bešeňové je vodní ráj, kde najde relax naprosto každý, od nejstarších až po ty nejmladší, kteří touží po adrenalinu. Během léta tu navíc bude i speciální zábavní tým, který se postará o skvělé zážitky.

2012-05-20_at_08-00-13

Pro rodiny s dětmi

Rozsáhlý vodní ráj nabízí nekonečně mnoho zábavy ve vnějších a vnitřních bazénech s čirou vodou, v dětském vodním světě s hradem a dalšími atrakcemi. Pro děti všech věkových kategorií jsou tu tobogany a skluzavky, skákací hrady a nafukovací atrakce. Bojíte se, že se vám vaše děti ztratí? Není třeba, můžete je svěřit do profesionální péče a odpočinout si v exklusivním Wellness & Spa. V zábavně-adrenalinové zóně najdete 30 metrů vysokou toboganovou věž, kde na vás čeká šest toboganů – nejrychlejších a nejdelších na Slovensku. Zážitek z rychlosti 60 km/h si vychutnáte jen tady! Pokud vám to nebude stačit, můžete si dopřát mořské vlny, například obří vlnu Tsunami, která je vysoká až dva metry. V GINO PARADISE Bešeňová najdete neopakovatelný relax v geotermálních vodách, jejichž teplota dosahuje až 40 0C. V sedmi venkovních bazénech si pak můžete dopřát pohodu v masážních křeslech nebo si užít podvodní trysky chrliče vody.

wellness-4

Tipy na letošní léto

  • tento rok přibude v areálu adrenalinový bazén určený všem, kdo chtějí zdolávat vodní živel

  • jízda ve vodní řece, která je dlouhá 220 metrů

  • milovníci potápění se mohou s profesionálním instruktorem potopit do vraku lodi

Více informací a tipů na aktivity najdete na www.ginoparadise.sk.