Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Líčení podle barvy vlasů: ohnivé rusovlásky

Máte přírodní rezavou hřívu? Važte si toho, protože takových žen je málo. Poradíme vám, jaký make-up vyzdvihne vaši jedinečnost!

Redakce Marianne | 27. 12. 2012

Přezdívali vám ve škole veverka a smáli se vám? Nic si z toho nedělejte! Stačí se podívat okolo sebe, a uvidíte spoustu žen, které si tento odstín natolik oblíbily, že jím pravidelně svoje vlasy přebarvují.

Jednu nevýhodu zrzky přece jen mají – nesluší jim všechno a musejí více přemýšlet o tom, jaké šaty si oblečou a jak se vlastně nalíčí. Stačí však jen několik triků, a budete hned vědět, jak na to!

Pihy na výsluní

Zatímco u blondýnek a brunetek jsme doporučovali s růžovou šetřit, zrzky si ji klidě mohou dovolit. Pleť s jemně narůžovělým nádechem u nich bude vypadat zdravě a odpočatě. S korektorem a make-upem šetřete v případě, je-li vaše pleť poseta pihami. Vizážisté se shodují na tom, že jsou vaší velkou předností, takže se za ně nemusíte vůbec stydět!

Vzhledem k tomu, že můžete mít sklony k začervenalé pokožce, zkuste pod make-up použít zelený neutralizující pleťový krém (například Eucerin). K zakrytí nedostatků můžete použít i paletku korektorů, ve které jeden z nich bude mít opět zelenou barvu.

K celkovému prozáření obličeje nezapomeňte na závěr použít tvářenku s růžovým podtónem.

01_review-catrice-all-around-concealer-L-zeiHKX

Oči tón v tónu

Mnoho rusovlásek používá třpytivé zelené oční stíny bez ohledu na barvu svých očí. Doporučujeme trochu ubrat – na třpytkách i na barvě. Zkuste univerzální hnědou, zlatavou a měděnou. Zajímavá bude i kombinace pudrově růžové a světlounce zelené.

S řasenkou to nepřehánějte – volte raději hnědou variantu. Pokud ale trváte na černé, vyzkoušejte řasenku bez speciálních zhušťovacích nebo prodlužovacích efektů. Velmi přirozený vzhled získáte například s Eyes Right od Lush. Pohled vám také prohloubí tenká oční linka, která by měla být maximálně o dva tóny tmavší než barva očních stínů.

02_SCK463d51_lusheyes

Trendy meruňkové rty

Oranžové a meruňkové rty jsou opravdovou módní záležitostí. Dovolit si je však může málokdo. Vy jste opět čestnou výjimkou! Provokující rudá je také sázkou na jistotu.

A jaké barvě se naopak vyhnout obloukem? Velmi tmavé a studené – ty sice mohou být na světlé pleti velmi efektní, ale v kombinaci s rusými vlasy to může být už příliš bláznivá paleta.

03_Depositphotos_14172933_xs