Jít na večeři do restaurace ověnčené hvězdami Michelin vás může stát půlku výplaty. A nebo taky ne!

Do konce února totiž probíhá VI. ročník Grand Restaurant Festivalu. Za zvýhodněné festivalové ceny můžete ochutnat až osmdesát nejlepších a nejzajímavějších restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant 2015. Festival se již tradičně nese v duchu „Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!“ a šéfkuchaři si připravili jídla v kategoriích „gastronaut – objevujme  nové  chutě“, „inspirace  –  ochutnejme  tradiční recepty“ a „terroir – buďme v rovnováze s přírodou“. 

Ochutnat tak můžete například tvarohový dort z kozího sýra se slaným karamelem, ořechy a marinovaným hroznovým vínem v restauraci romantického hotelu Ostrov nebo jemně zauzený jelení hřbet s caponatou z dýně, kaštanovým konfitem a kaviárem z jehličí v restauraci Na Pekárně ve vinařských Velkých Bílovicích či grilovaný jelení hřbet s restovanou kořenovou zeleninou a přesbidlem v jezerní restauraci hotelu Port. 

Novinkou tohoto ročníku je spolupráce s projektem eSvačinky, který přináší zdravé svačiny do škol a na který putuje 1 Kč z každé objednávky. 

Více informací a nákup degustací na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky jsou v rozmezí od 250 Kč do 600 Kč.