Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Lůžkoviny pro horké letní noci

Noci se pomalu oteplují a to opět po roce přináší otázku, jaké materiály v ložnici zvolit, abychom se příliš nepřehřívali a dobře si odpočinuli.

Promotion | 13. 05. 2020

V noci se hodně potím, co teď?

Pokud vám v noci bývá horko – ať už vlivem venkovní teploty, nebo třeba klimakterických změn, poohlédněte se po přírodních materiálech a volte přikrývky s odlehčenou náplní. Skvělé chladivé schopnosti nabízí například přikrývka Bamboo s výtažky bambusu, který chladí a elektivně pohlcuje pot. Nebo vyzkoušejte lůžkoviny z pravého hedvábí, které mají špičkové chladivý efekt. 

pr
Přikrývka Bamboo

Jaké vybrat povlečení?

Začněme tím, jaké materiály v žádném případě nevybírat. Vyhněte se umělým tkaninám, nejčastěji polyesteru. Polyester nesaje pot a nedýchá. Volte pokud možno hladce tkanou bavlnu o nižší gramáži – kromě příjemného pocitu i ušetříte. 

pr
Ideální je např. povlečení Today.

Dražší variantou je bavlněný satén, který je hustě utkán, ale díky vyhlazené povrchové úpravě příjemně chladí. Boom zažívají i přírodní neupravené materiály, například neskutečně hebounké povlečení s efektem seprané bavlny v mačkaném vzhledu. Takové povlečení navíc nemusíte žehlit, zmačkaný efekt je moderní a ještě ušetříte čas! 

pr

Pokud žehlení je Vaše hlavní kritérium výběru, volte staré dobré krepové povlečení, ale pouze ze 100% bavlny. Soupravy německé značky Bierbaum v květinových motivech Vás zaručeně nezklamou a navíc rozsvítí vaši ložnici krásnými jarními vzory.

pr

Přikrývky a soupravy 4 roční období

Přemýšlíte nad obměnou přikrývek, ale nevíte, jakou tloušťku zvolit? Zvolte jednu univerzální! V létě lehounká, na jaře a podzim teplejší, v zimě ultra teplá, dvojitá. To je princip spínacích přikrývek, známých jako přikrývky 4 roční období. Šetří vaše místo a pokud ji nevyužíváte sepnutou, poslouží i pro návštěvy. U mikrovláknové soupravy s výtažky z Aloe vera určitě nešlápnete vedle.

pr

Lůžkoviny nejen pro letní období zakoupíte na www.i-living.cz