Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Magnus Art: 27 mladých českých umělců

Magnus Art je unikátní dlouhodobý koncept představující veřejnosti výjimečné osobnosti současného mladého českého umění. Letošní druhý ročník se pro veřejnost uskuteční 28. 9. od 11 do 18 hodin v prostorách ZIBA Prague Glass Experience Museum, tedy v historické budově bývalé Živnostenské banky v pražské ulici Na Příkopě.

Klára Mandausová | 25. 09. 2014

Prezentaci umělců zastoupených nejvýraznějšími českými galeristy – Galerie Svit, Drdova Gallery, Huntkastner Gallery a Polansky Gallery – doplní díla významných českých umělců, kteří se na konci 19. století podíleli na výzdobě budovy bankovního domu. Obrazy, objekty, fotografie či konceptuální umění soudobých tvůrců se tak objeví mezi díly Maxe Švabinského, Mikoláše Alše, sochaře Stanislava Suchardy a dalších mistrů.

Z mladých jmen se zde budou prezentovat Daniel Pitín, Eva Koťátková, Jiří Thýn, Viktor Kopasz, Josef Bolf, Dominik Lang, Tomáš Vaněk, Marek Meduna, Habima Fuchs, Jiří Kovanda, Alice Nikitinová, Monika Zawadzki, Oskar Dawidcki, Hynek Alt, Aleksandra Vajd, Václav Kopecký, Pavla Sceránková, Jan Pffeifer, Jan Nálevka, Dan Vlček, Michal Škoda, Milena Dopitová, Quirin Bäumler, Adam Holý, Vladimír Houdek, Tillman Kaiser a Roman Štětina. Kurátorem Magnus Art je Jan Kratochvil.

Hlavním cílem Magnus Art je atraktivní formou přiblížit současné umění. Veřejnost se na prohlídku může vydat v neděli 28. 9. od 11 do 18 hodin. Z kapacitních důvodů bude nutná předchozí rezervace na www.magnusart.cz.

Pro zájemce jsou připraveny dva typy komentovaných prohlídek. První okruh je pětačtyřicetiminutová prohlídka vystavených děl v prostorách kanceláří v prvním patře, v doprovodu průvodce, galeristů a zastoupených umělců, během které se návštěvníci dozvědí řadu zajímavých informací o vzniku děl, motivaci umělců i galeristů. Druhý okruh: cca pětačtyřicetiminutová prohlídka procházející více patry, včetně výjimečně zpřístupněných částí Živnostenské banky, v doprovodu průvodce a osobností z dalších oborů umění, které návštěvníkům představí architekturu, malby, plastiky, jejich historii a společenskou kontinuitu. Na závěr důležitá informace pro rodiny: součástí nedělního programu je i tematický program pro děti.