Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

MARIANNE FITCHALLENGE #7: Jsme ve finále!

Info ikona
Marianne Fitchallenge

Redaktorky Marianne za sebou mají tři měsíce více či méně intenzivního tréninku a krutý souboj s jídelníčkem. Kdo se změnil ve sportovního fanatika a kdo selhal na celé čáře a vesele si kyne dál? Podívejte se na video!

Promotion | 11. 09. 2020

KLÁRA MCMAHON: Když se tloustne do plavek

Klára McMahon
Foto: Michal Fanta

Po mamince jsem zdědila rychlý metabolismus, takže štíhlou postavu mám zadarmo (díky, mami!). Problém ale je absence svalů. Jako produkční totiž občas potřebuju přenést nábytek nebo pomoci vizážistce s kufrem plným rtěnek a někdy mi chybí síly. A taky chci zvládnout stojku na rukou bez opory, k tomu potřebuju silná ramena. Začala jsem proto posilovat. A na doporučení výživové poradkyně Zuzky jsem se také naučila každé ráno pít teplou vodu s citronem a medem. Oblíbila jsem také si i wrapy a saláty z Tesca, které si beru do práce. Čeho se ale nedokážu vzdát, jsou mé milované hranolky a kokosové cronuty. Zuzkou doporučený „svátek bříška“, kdy člověk může jíst vše, si dopřávám každý druhý den.

„Na doporučení výživové poradkyně jsem se naučila pít každé ráno teplou vodu s citronem a medem namísto zeleného čaje. Kofein ještě urychloval můj už tak rychlý metabolismus.“

Kláry beauty tip: Vstávám velmi brzy a den začínám cvičením. Bez suchého šamponu Nivea by mé vlasy přes den nebyly moc v kondici.

ČTĚTE TAKÉ: MARIANNE FITCHALLENGE #4: Klára přibírá do plavek

MARKÉTA VÖRÖS: Zažít fitness absťák

Když přišla nabídka zúčastnit se Fit Chal­lenge, neváhala jsem. Potřebovala jsem se na léto dostat do formy, čeká mě totiž svatba. Když na mě naběhla výživová poradkyně Zuzka Pavelková Šafářová se svým chytrým přístrojem a naměřila mi mnohem vyšší metabolický věk, než je můj biologický, byla jsem v šoku. Byl to skutečný „wake-up call“, kdy mi došlo, že je opravdu třeba začít se hýbat. A jak to probíhalo dál? Zažila jsem momenty lepší i horší, i když těch horších bylo na začátku víc. Pravidelný sport mě ale časem chytl natolik, že jsem zažila fitness absťák. Opravdu. Moje tělo si na přísun endorfinů zvyklo a doslova ho vyžadovalo. Fit Challenge tak pro mě nový životní styl nekončí, hodlám pokračovat. Díky všem za nakopnutí, bylo třeba. 

Markéta Žižková
Foto: Michal Fanta

„Cvičení se snažím kombinovat. Nebráním se posilování s TRX, kruháči, józe ani pilates. Březen a duben byl pro mě ve znamení domácího tréninku kvůli zavřeným posilovnám. Chtělo to silnou vůli, ale dala jsem to!“ 

Markéty beauty tip: Sportuji zásadně bez make-upu. Když jsem šla cvičit během dne, nosila jsem s sebou micelární odličovací ubrousky Nivea. 

ČTĚTE TAKÉ: MARIANNE FITCHALLENGE #3 Příběh Markéty: Svatba se blíží!

Markéta Žižková
Suchý šampon používám několikrát týdně, osvědčil se hlavně po tréninku. Odmastil vlasy a dodal objem. A pak hurá na schůzku.“ Foto: Michal Fanta

PETRA ŠROUBEK POHLOVÁ: Endorfinový godot

Petra Šroubek Pohlová
Foto: Michal Fanta

V každé skupině je nějaký loser. A v té naší jsem to já. Doufala jsem, že po čtyřicítce konečně zázračně změním životní styl a začnu aktivně sportovat, ale… Nestalo se to. Individuální tréninky s holkama z redakce mě bavily, jenže když jsem se o tělocvičnu (a sprchy) měla dělit s dalšími dvaceti neznámými lidmi – introvertova noční můra – mé nadšení začalo velmi rychle vyprchávat. Navíc mi výživová poradkyně hned na začátku projektu pochválila váhu a vypočítala o deset let nižší metabolický věk, než ve skutečnosti mám, takže proč to zbytečně hrotit, že. A tak pro mě byla Fit Challenge hlavně velkou osobní lekcí. Došlo mi, že se nemám do ničeho nutit a že kolektivní sportování zkrátka není pro mě. Přiznávám, že když se kvůli pandemii zavřely posilovny, moc jsem netruchlila. Začala jsem cvičit se synem, abychom se doma nezbláznili – sedne mi to víc.

ČTĚTE TAKÉ: MARIANNE FITCHALLENGE #6: Petra vyměnila kavárny za běh (tak trochu)

„Dvacetikilová činka. Něco podobného jsem nikdy nedržela V ruce. A Fit Challenge na tom nic nezměnila. Z vášnivé kavárenské povalečky cvičenku neuděláte.“

Petry beauty tip: Protože jsem víc povaleč než sportovec, doháněla jsem výsledky zpevňujícím tělovým mlékem s koenzymem Q10 od Nivea. Za mě super!

Nivea tělové mléko koenzym Q10
Zdroj: Nivea.cz

ELIŠKA VRBOVÁ: Od klavíru k činkám

V dětství jsem se věnovala hudbě, a tak je pro mě přirozenější cvičit na klavír než v posilovně. V posledních letech jsem ale zjistila, že nedopnu kalhoty a že se na mně nedostatek pohybu podepisuje. Začátky Fit Challenge byly krušné, hlavně kvůli brzkému vstávání na tréninky a vyřazení některých jídel. Ale k mému údivu mě cvičení začalo bavit! A zachutnala mi i zdravá strava! Třeba zelenina a ovocné smoothies z Tesca - dávala jsem si je jako rychlou svačinu nebo po cvičení na regeneraci. Už po měsíci mi výživová poradkyně Zuzka naměřila mnohem příznivější hodnoty než na začátku. Už teď je jisté, že u sportu zůstanu a svou oblíbenou Itálii si vychutnám jenom v neděli. To mi totiž Zuzka naordinovala „svátek bříška“.

Eliška Vrbová
Foto: Michal Fanta

"Zelenina a ovoce se staly nezbytnou součástí mého každodenního jídelníčku. I díky nim jsem už po měsíci metabolicky omládla o sedm let.“

Elišky Beauty tip: V kabelce jsem s sebou do adidas RUNBASE Prague pravidelně nosila Nivea cushion make-up. Během chvilky jsem mohla vyrazit do práce.

Nivea Cushion
Zdroj: Nivea.cz

ČTĚTE TAKÉ: MARIANNE FITCHALLENGE #5: Eliška nachází lásku ke sportu!