Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

MARIANNE FITCHALLENGE #1: Video z prvního tréninku

Říká se, že nejhorší je začít. To už mají holky úspěšně za sebou! Která z nich se utvrdila v tom, že rozhodně není sportovní typ a která překvapila sama sebe, že neodpadla hned na začátku? Poslechněte si jejich dojmy.

Promotion | 24. 01. 2020

Video z prvního tréninku:

Než se holky s chutí pustily do výzvy, musely nejdřív zjistit, jak na tom fyzicky jsou. „Na zoubek“ se jim podívali trenéři Adéla Blahovcová a Matěj Halaj a nutriční expertka Zuzana Pavelková Šafářová se svou chytrou váhou. Stačilo se na přístroj na chvíli postavit a holkám se v mobilní aplikaci objevily naměřené hodnoty jako např. hmotnost, BMI index, tělesný tuk, metabolický věk, hmotnost svalů apod. Na základě toho jim Zuzka stanovila cíle, které by během Marianne Fitchallenge měly splnit.

Fitchallenge vážení
K hodnocení tělesných parametrů byla použita metoda Biolektrické impedanční analýzy.

Čeho tedy chtějí redaktorky docílit?

Markéta se bude zaměřovat na redukci tělesných tuků včetně potencionálně nebezpečného viscerálního (útrobního) tuku. Kláru trápí opačný problém než většinu žen, a to, že se jí dlouhodobě nedaří přibrat na tělesné hmotnosti. Petra má na svůj věk hezky štíhlou postavu. Má ovšem nedávno operovaný žlučník a mívá problémy s trávením. Cílem bude vyladit stravovací návyky tak, aby ji netrápil pocit nateklého břicha a zároveň jí změny nepřivodily stres. U Elišky bude cílem lehká redukce celkových tělesných tuků. Má zpomalený metabolismus, což by mohlo v budoucnu vést k přibírání na váze. Příběhy holek více rozebereme v dalších videích, která budou vždy zaměřena na jednu z nich. 

Bála jsem se, že budem klikovat, což nesnáším! Takže jsme hned samozřejmě dělaly třicet angličáku.“ - Klárka

První trénink

Na mušku si je poté vzali trenéři z Adidas Runbase Adéla a Matěj. Jak můžete vidět ve videu, dali na úvod holkám pěkně do těla. Mělo to svůj záměr. Chtěli zjistit, jak jsou na tom s fyzičkou, aby jim mohli nastavit cvičební plán. Holky za sebou momentálně mají lekci jógy, kruhový trénink a čeká je první běh. Jak si vedly uvidíte v dalších videích.

Pozitivní je, že jsem neodpadla při prvním cviku, který jsem po letech absence školního tělocviku, udělala.“ - Eliška

Fittchallenge
Usměvavá Klárka ještě před tím než zjistila, že bude muset udělat třicet "angličáků".

TIP nutriční expertky: Pokud také začínáte cvičit nezapomínejte na regeneraci. Tělo není zvyklé na tak častý pohyb a potřebuje si po trénincích odpočinout. Regeneraci zajistíte spánkem a správnou stravou. Nejpozději do třiceti minut po cvičení byste měli začít svačinkou, založenou na jednoduchých sacharidech. Pozor, rozhodně ne na sladkostech. Navíc by měla dodat vitamín C, který jako silný antioxidant neutralizuje škodlivé volné radikály. 

Skvělou regenerační svačinu představuje ovocné či ovocno-zeleninové smoothie, dále čerstvé a 100% džusy. Dále kromě čerstvého a sušeného ovoce a ovocných tyčinek je vhodné jídlo zkombinovat s ořechy. Skvělé jsou kešu ořechy, které obsahují zinek pro podporu imunity nebo třeba vlašské ořechy. Vše najdete v nabídce Tesco, které našim redaktorkám tyto chutné svačinky dodává.

Podpora účinků cvičení

Každá podpora při cvičení se počítá a značka NIVEA má jedny takové pomocníky v zásobě. V boji s pomerančovou kůží vám pomohou přípravky z řady NIVEA Q10 s vysokým obsahem koenzymu Q10 a vitaminem C. Všechny tyto tělové přípravky se okamžitě vstřebávají a pokožku nabíjejí energií, kterou holky na další tréninky rozhodně potřebují!

Společně to dokážeme

Zhlídli jste se v příběhu některé z našich redaktorek? V příštích videích se více zameříme na jejich konkrétní doporučení od nutriční expertky i cvičební plány, kterými se můžete inspirovat. Zapojte se také do naší výzvy a nezapomeňte sdílet vaši cestu na Instagramu pod #mariannefitchallenge nebo nám napište na Facebook. Společně se můžeme podporovat a dosáhnout tak našich cílů. 

Úkol týdne

Abychom redaktorkám výzvu trochu zpestřili, připravili jsme si pro ně pár úkolů, které se v každém videu pokusí splnit. Jaké bude první zadání? Udělat stojku, kotrmelec, nějakou jógovou pozici nebo třeba uběhnout určitý počet kilometrů? Počkejte si na další video, co jsme na holky vymysleli.

ČTĚTE TAKÉ:

Zpátky do formy aneb MARIANNE FITCHALLENGE je tu!

MARIANNE FITCHALLENGE #2: Progres a rady od výživové poradkyně

Průběh prvního tréninku