Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Marianne miluje: nové líčidlo, nezapomenutelný film & 13 dalších tipů přímo z redakce

Je spousta zajímavých věcí, které v redakci probíráme, ale do čísla se nevejdou. Věci, které nás absolutně nadchly a určitě bychom je doporučily své nejlepší kamarádce. Proto jsme se rozhodly, že se o ně budeme dělit i s vámi skrze náš web. Vitejte v naší nové rubrice Marianne miluje!

Ivona Šouralová | 7. 02. 2016
Kristýna Mazánková, redaktorka
Nemůžu napsat jen jednu věc. Takže čtyři a pořadí nerozhoduje: 
1. Bůček! 
Ve čtvrtek byl Tučný čtvrtek, který jsem si z časových důvodů přesunula na sobotu. Pekla jsem bůček podle receptu restaurace Momofuku. A byl dokonalý! Musíte ho vyzkoušet, maso se úplně rozpadalo! Naložilo se do směsi cukru a soli (1:1) na minimálně 6 hodin (u nás byl v lednici přes noc), pak se očistil a dal péct v pekáčku zakrytý alobalem na hodinu na 230 stupňů a poté ještě na hodinu a čtvrt při teplotě 120 stupňů. Správně by se k němu měly podávat speciální bochánky (na ty jsem si netroufla) a jemný salátek z okurek. 
2. Zdravé těstoviny z M&S 
A když mě přepadnou bůčkové výčitky, je pak nutné jídelníček trochu odlehčit. Miluju pastu všeho druhu, takže jsem na nudle z dýně, které jsem našla v potravinách v Marks&Spencer, zprvu koukala trochu nedůvěřivě. Ale byly báječné! Stačilo je udělat na páře (nebo v mikrovlnce, tu nemám) a k nim klasickou rajčatou omáčku se sýrem. 
3. Acne treatment od Malin + Goetz
Zázrak na pupínky! Je to malá lahvička s dvousložkovou tekutinou, průzračným alkoholem a bílým zázrakem se sírou. Nanese na pupínky na noc a ráno jsou pryč! Prodává Ingredients Store. 
4. Nový účes 
Máme skvělého kadeřníka (množné číslo je v pořádku, chodí k němu půlka redakce), který to s vlasama prostě umí. Takže díky, Martine Loužecký z Hairthusiasts (www.hairthusiasts.cz, Vinohradská 86, Praha 3). 
Kris koláž
 
Lucie Tomišková, módní redaktorka
V poslední době mi nejvíc zlepšila život podkladová báze pod make-up Sensai (Sensai Cellular Performance Brightening Make-Up Base). Když jsem tuhle šla na večírek, našla jsem doma malý vzoreček a vyzkoušela ho. Celý večer mi pak někdo říkal, jak mi to sluší až jsem se červenala. Pak jsem to zopakovala do práce a úspěch se opakoval. Takže je jasné, že jsem si tu bázi musela pořídit! Má jemný rozjasňující efekt a dělá pleť tak nějak vyhlazenější, zářivější a zdravější. Seženete ji v parfumerii Douglas či v salónu Sensai (www.sensai-salon.cz).

Sensai-Plet_a_jeji_odstin-Cellular_Performance_Brightening_Make_up_Base.jpg

A nedávno jsem také viděla film Room, u kterého mám po jeho vidění zase jednou pocit, že nikdy nezapomenu jeho název a děj. Nejdřív jsem se bála, že to bude moc smutné, ale hodně mě bavil ten nekonvenční přístup ke zpracování takového tématu a celá nálada filmu, která není jen tísnivá nebo pateticky otravná jako u některých psychologických filmů. A úplně mě dostaly herecké výkony Brie Larson a toho malého kluka. Musíte vidět!

room

Ivona Horváth Souralová, redaktorka
Zařizujeme dětský pokojíček, a tak mi v poslední době hlavou plynul hlavně design pro děti. Od té doby, co jsem pro malou nakupovala naposledy, se hodně změnilo, a já objevila pár zajímavých e-shopů a výrobců, jejichž originální kousky mě hodně baví! A stejně jako Kris nemůžu vybrat jen jednoho!
1. Nobo Bobo 
Natalia žije ve Varšavě a skrze svůj obchůdek na Etsy.com nabízí boží kontejnery na hračky. A co víc, klidně vám je vyrobí i na míru, vkusně pomaluje motivem, který si přejete, případně natře magnetickou barvou, aby si děti mohly navíc užít zábavu s magnety. Vše ekologické, pastelové, kvalitní, moderní a jednoduše krásné. A samí spokojení zákazníci!
 
nobobobo
 
2. UpWarshaw.com
Opět tip z Polska a další maminka, kterou mateřství inspirovalo k vlastní tvorbě. Vytváří různé poličky do pokojíčků, nejčastěji ve tvaru retro televizí nebo cirkusového šapitó. Jestli už vás nudí domečky, tohle je originální alternativa, která skvěle zapadá do estetiky skandinávského designu. 
 
Uwarshaw
 
3. Tresxics.com
Pro změnu španělský design – a vtipné háčky ve tvarů mráčků, puntíků... a také baletek, které slouží jako držáky na sponky a gumičky! Miluju design, který zároveň řeší určitou potřebu! 
 
Baletka
 
Petra Šroubek Pohlová, editorka a zástupkyně šéfrdaktorky
Mohla bych napsat Muzeum nevinnosti, skvělý milostný román od Orhana Pamuka, aby bylo jasné, jak moc jsem sečtělá. Taky bych se mohla rozplývat nad posledním dílem 3. řady dánsko-švédského seriálu Most, abych dala najevo, jak jsem cool. Ale napíšu po pravdě, že sušička. Nic mi za poslední týden (ale vlastně za poslední rok) tak geniálně neulehčilo život. Už žádné zdlouhavé věšení vlhkého studeného prádla, žádné přemýšlení, jestli si můžu dovolit vyprat na začátku února ložní prádlo, aby za ty čtyři dny, co bude schnout, celé rodině nedošlo oblečení, protože na sušáku prostě není místo. A navíc to díky ní v koupelně voní jako v prádelně!
laundry petraSoňa Kotulková, kosmetická redaktorka
I když používám hlavně rtěnky, uchvátilo mě úžasné hravé líčidlo na rty od Lancôme. Sice se ještě neprodává, ale měla jsem možnost ho otestovat, a tak chci dopředu nalákat i vás. Jak už jeho název – Juicy Shaker – napovídá, nejedná se o nic obvyklého. Přípravek na rty má obal připomínající koktejlový shaker. Uvnitř je pečující dvousložková olejová textura se zářivými pigmenty. Stačí je protřepat a nanést na pusu speciálním, tzv. cushion houbičkovým aplikátorem. Je to fakt bomba, skvěle se nanáší, jemně voní, vyživuje rty a dodává jim plnou, zářivou barvu. A navíc nelepí. Doporučuju! K dostání budou od března za 590 Kč
juicy shaker
 
Dagmar Nováková, asistentka redakce 
Díky obnovenému kinu Dlabačov na pražském Břevnově se ze mě znovu stal filmový fanoušek. Zatímco dřív jsem byla filmový lajdák a do kinosálu zavítala maximálně 3x do roka, teď si nenechám ujít téměř žádnou filmovou novinku. Kino totiž sídlí v budově hotelu Pyramida a já to tam mám z domova asi 5 minut. Součástí kina je moc sympatický kavárno-bar, kde se občerstvuju, když se mi po filmu ještě nechce domu. Aktuální program najdete na www.dlabacov.cz
 
11986946_1666736076945063_5790607506471651265_n.jpg
 
Petra Švecová, šéfredaktorka
Miluju esenciální oleje Young Living. Patří k nejkvalitnějším esenciálním olejům, ale já na ně nedám dopustit pro jejich vůni. Nyní u mě vede Lemon Myrtle.
 
lemon myrtle
 
Irena Hnídková, art directorka
Hitem poslední doby je pro mě jednoznačně the POREfessional face primer od Benefitu. Dává se na hydratovanou pleť pod make-up na oblasti s póry. Krásně zjemní a vyhladí postižená místa, až má člověk pocit, že pak make-up natírá na panenku a ne jako předtím na ty „krátery“.
primer irenka