Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Mary Poppins se vrací s Emily Blunt v hlavní roli

V předvánočním shonu přijde každý pohádkový romantický muzikál vhod, 20. prosince se proto na stříbrné plátno vrátí zázračná chůva Mary Poppins.

Eliška Vrbová | 21. 09. 2018

Nový trailer k filmu Mary Poppins se vrací je tu a vypadá to, že nás všechny, stejně jako původní snímek z roku 1964, zahřeje u srdce a zanese zpět v čase do dětských let. Před Vánoci je ideální čas na filmy s tak trochu pohádkovou a kouzelnou atmosférou, datum premiéry v českých kinech proto připadá na 20. prosince. 

V pokračování původní Mary Poppins oceněné pěti Oscary a jedním Zlatým glóbem hraje hlavní roli Emily Blunt. Mary Poppins se po třiceti letech vrací do rodiny Banksových a děti Jana (Emily Mortimer) a Michal (Ben Whishaw) jsou už dospělé. Michalovi zemřela žena a on zůstane sám se třemi dětmi, takže mu návrat Mary Poppins přijde vhod, přestože není spokojený s tím, že Mary dětem "motá hlavu se samými nesmysly". 

Kromě zmíněných tří herců se v napůl hraném a napůl kresleném filmu objeví také další hvězdy: Lin-Manuel Miranda jako veselý lampář Jack, který je Maryinou pravou rukou, Meryl Streep jako Maryina sestřenice Topsy či Colin Firth v roli Williama Weatheralla Wilkinse, současného prezidenta banky. Ve filmu je nejen spoustu snění a výletů do vymyšlených světů, ale také zpívání, tancování a zkrátka všechno, na co jsme v každé dobré disneyovské pohádce či muzikálu zvyklí.