Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

MBPFW na jaře opět v novém prostoru, tentokrát na Smíchově

Pražský týden módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week se příští rok na jaře opět odehraje na novém místě. Tentokrát módní insideři zamíří na přehlídky českých návrhářů do areálu Kláštera svatého Gabriela na pražském Smíchově. To nejzajímavější z tuzemské módní scény budete moci vidět od 13. do 20. března.

Eliška Vrbová | 11. 12. 2019

V posledních šesti letech, kdy v čele Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku stojí Lukáš Loskot, se týden módy odehrál už na několika různých místech. Snaží se tak revitalizovat a kultivovat významné pražské lokace. Už je tedy tradicí, že se módní přehlídky fashion weeku odehrávají na někdy i nečekaných místech. Lokace většinou nejsou prvoplánově spojované s módou a často se jedná o místa, kam by se veřejnost jinak nedostala.

„Snažíme se zavést návštěvníky do významných pražských budov a lokalit, které v minulosti ztratily svůj původní význam a účel,“ říká ředitel MBPFW Lukáš Loskot. Přehlídka se tak odehrála například v barokním komplexu Clam-Gallasova paláce, kde sídlil Archiv hlavního města Prahy, v zásobovacích garážích a technickém zázemí Obchodního domu Kotva nebo ve veřejnosti uzavřených prostorách karlínské Invalidovny. „Na březnové vydání MBPFW se nám podařilo získat díky spolupráci s Českou poštou další unikátní lokaci. Je jí areál kláštera svatého Gabriela v sousedství zahrady Kinských v Holečkově ulici,“ dodává Lukáš Loskot.

Smíchovský areál kláštera sv. Gabriela byl vystavěný v letech 1888–1891 v novorománském slohu. Dosud sloužil jako muzeum České pošty a depozitář muzea. Česká pošta ale již nemá pro areál využití, a tak se bývalý řeholní dům benediktinek stane dalším z unikátních prostorů, v nichž čeští návrháři od 13. do 20. března představí kolekce na podzim a zimu příštího roku.

Související články

Móda

<span>Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback</span>

Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?

Móda

<span>Hudební festival, nebo módní přehlídka? Nejlepší trendy z letošního ročníku Coachelly</span>

Hudební festival, nebo módní přehlídka? Nejlepší trendy z letošního ročníku Coachelly

Móda

<span>Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce </span>

Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce