Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se přesouvá do karlínské Invalidovny, kolekci představí i Liběna Rochová

Pražský týden módy se z obchodního domu Kotva opět přesouvá do nových prostor. MBPFW představující kolekce na jaro a léto příštího roku se v období od 30. srpna do 6. září odehraje v barokním komplexu karlínské Invalidovny. Historicky poprvé v rámci MBPFW představí svou tvorbu oděvní designérka a profesorka pražské UMPRUM Liběna Rochová.

Eliška Vrbová | 3. 07. 2019

                                                                              foto: Tereza Křenová, archiv MBPFW

„Místo je pro nás důležitou součástí celé dramaturgie. Chceme návrhářům i divákům pokaždé nabídnout jedinečnou atmosféru. Po březnovém industriálním prostoru v obchodním domě Kotva se přehlídky přesouvají do historického prostoru Invalidovny,“ vysvětluje CEO Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku Lukáš Loskot.

Během zářijové edice pražského fashion weeku se letos představí vůbec nejvyšší počet návrhářů. Na přehlídkách mezi 30. srpnem a 6. zářím nebudou chybět dvě největší české oděvní značky Blažek a Pietro Filipi. Tradičně se také představí studenti Ateliéru designu oděvu a obuvi pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové a zlínského Ateliéru designu oděvu Univerzity Tomáše Bati. Nově se návštěvníci mohou těšit na tvorbu studentů Ateliéru oděvního designu Technické univerzity v Liberci. Díky studentům prestižní japonské Bunka Fashion Graduate University bude mít pražský fashion week i zahraniční účastníky.

"Módní přehlídky dají historickému objektu Invalidovny zcela nový kontext a budou zajímavým využitím prostoru, který byl dlouhodobě pro veřejnost uzavřen," říká pražská radní pro kulturu Hana Třeštíková.

Vůbec poprvé v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku svou tvorbu představí oděvní designérka a profesorka pražské UMPRUM Liběna Rochová. Sestavu pak doplní Adam Kost, Dominika Kozáková, Daniela Pešková, Imreczeova, JAN CERNY, LAFORMELA, Lukáš Krnáč, Michael Kovacik, ODIVI, Petra Ptackova, Tereza Vu, Zoltán Tóth a Zuzana Kubíčková, Natalie Dufková, Jakub Patka, Martin Kohout, Michaela Hriňová (AiM), Vanda Janda a značka stylových modulárních batohů NAUT.

K podzimní edici MBPFW patří také přehlídka vítěze talentové soutěže pro začínající návrháře VAN GRAAF Junior Talent. Tím se tentokrát stal a svou kolekci představí Boris Král‘.

Předprodej vstupenek na přehlídky bude zahájen v pondělí 15. července prostřednictvím portálu GoOut.