Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Meruňkové osvěžení: lahodné nanuky podle Itala Pietra

K letním měsíců patří zmrzlina. Zkuste si ji tentokrát vyrobit doma! Je to rychlé a navíc k tomu nebudete potřebovat žádné speciální přístroje. Stačí mrazák a nanukové formičky.

Anonymous | 4. 08. 2018

Kde jinde se inspirovat než od Itala ze Sicílie, kde bylo podle pověstí vyrobeno úplně první gelato a to díky sněhu z majestátní Etny. Sicilská zmrzlinka se stala natolik oblíbenou pochoutkou, že se postupně rozšířila po celé Itálii a odtud pak do celého světa.

Ostatně stejnou si můžete vyrobit i doma a podle vlastní chuti. Ohlídáte si tím kvalitu ingrediencí a ledová pochoutka tak může být i zdravou svačinou. Pokud použijete sladké ovoce, nemusíte ji ani příliš doslazovat.

Máte rádi jahody, broskve či meruňky? Záleží na vašich preferencích, jakou ingredienci zvolíte. Slibujeme vám, že všechny budou chutnat báječně.

Meruňková zmrzlina podle Itala Pietra

ital

Na přípravu 1kg zmrzliny budete potřebovat:

700 g čerstvého ovoce (Pietro doporučuje meruňky)

220 g cukr

80 g voda

Citronová šťáva dle potřeby a podle kvality ovoce

Postup přípravy receptu:

Nejdříve ovoce opláchněte a nakrájejte na drobné kostičky. Následně přidejte všechny ingredience, promíchejte a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny. Poté vzniklou směs přelijte do nanukových forem a dejte přes noc do mrazáku. Před vložením do mrazáku musí být náplň dost studená, abyste zajistili co nejlepší možný výsledek.

Dobrou chuť!

Autorka textu: Dominika Bártová

ČTĚTE TAKÉ: Letní osvěžení: Recepty na studené polévky