Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Milánský fashion week: Nová kolekce Max Mara

Klasika nemusí být konzervativní. Tímto se řídila značka Max Mara při navrhování nové kolekce, kterou představila na posledním milánském fashion weeku.

Nastal čas, aby se ženy cítily silné, úspěšné a podle toho se i oblékaly. Toto byla myšlenka, kterou se inspiroval tým návrhářů Max Mara. Ani tato luxusní značka totiž není pozadu a stejně jako mnoho dalších stojí za právy žen. V kolekci najdete klasické střihy jako pouzdrové sukně, kabáty nebo trenchcoaty. Jak už ale bylo řečeno, klasika nemusí být nuda. Obzvlášť, když je kolekce plná zvířecích potisků, kůže a tvídu. Zajímavým detailem jsou spadlé kšandy na kožených sukních, které měly modelky oblečené přes úzké kalhoty.

Na mole se několikrát objevilo i tričko. To sice nemělo žádný feministický nápis, jak mají nyní módní značky v oblibě, ale je na něm grafika ženy. Tu navrhla módní ilustrátorka Francois Berthaud.

A jak se žena díky kousku oblečení může cítit úspěšnější a odvážnější? Podle slov samotné značky:  "Stačí sledovat, jak vklouzne do kabátu Max Mara a hned má pocit, že může dobít svět." Je pravda, že skvěle padnoucí oblečení dělá s ženským sebevědomím divy.

Fotky z přehlídky najdete v naší galerii.

Nová kolekce Max Mara