Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Modelka s bionickým předloktím oslnila na newyorském fashion weeku. I se svou mladší verzí

Rebekah Marine se narodila bez pravého předloktí, ale i přes tento handicap se jí v módním průmyslu podařilo dosáhnout velkých úspěchů. Po molu na newyorském fashion weeku se v únoru procházela již potřetí.

Redakce Marianne | 23. 02. 2016

Přesto pro ni byl nejdůležitějším, poprvé totiž nepředváděla sama, ale v doprovodu své teprve šestileté kolegyně Gianny Schiavone. „Gianna je jako moje mladší verze, má podobné rysy, narodila se bez levého předloktí a má touhu ukázat světu, co v ní je. Tato přehlídka pro mě byla symbolickým předáním pochodně další genereaci,“ říká Rebekah.

„Chtěla jsem dokázat, že modelky nemusí být dokonalé a že módní průmysl není tak netoleratní, jak se o něm traduje. Naopak, může spojovat lidi nehledě na jejich barvu kůže, postavu nebo vyznání, a to se mi doufám povedlo,“ dodává Rebekah.

ČTĚTĚ TAKÉ: Na newyorském Fashion Weeku bude předvádět handicapovaná modelka

Na fashion weeku předváděly také Madeline Stuart, osmnáctiletá dívka s Downovým syndromem, a Shaholly Ayers, která se také narodila bez pravého předloktí. A jak na velký zážitek reagovala malá Gianna? „Bylo to úžasné a zároveň vážně srandovní, protože jsme si s Rebekou tak podobné.“

Modelka s bionickým předloktím oslnila na newyorském fashion weeku. I se svou mladší verzí