Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Moderní bydlení v mezonetu

Komerční článek – Jestli hledáte originální moderní byt, poohlédněte se po mezonetu. Ve všech ohledech splňuje podmínky současného trendu v bydlení. Jak přesně vypadá a co všechno vám může nabídnout?

Redakce Marianne | 9. 01. 2013

Propagace značky Crestyl.
Marianne.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Prostor především

Mezonetový byt nabízí výhodný kompromis mezi rodinným domkem a bytem. Prostory s odlišnou funkcí jsou v bytě odděleny poschodím. V nižším patře se nachází takzvané společenské místnosti, tedy prostorný obývací pokoj většinou přímo propojený s kuchyní a jídelnou. Je to místo, kde je celá rodina společně jak při práci, u jídla, tak při odpočinku.

V dalším patře nebo dokonce ve více patrech jsou pak ložnice a pokoje, kde každý člen domácnosti najde svůj kousek soukromí. Několikapatrové řešení tohoto typu bytu umožňuje osazení velkými okny. Díky nim celý prostor působí světle a vzdušně. Pokud se navíc jedná o byt s terasou či balkonem, už si snad ani nemůžete přát víc.

Mezonet nebo loft

Možná už jste se setkali i s pojmem loft nebo loftový byt. S mezonetem sice má několik společných rysů, ale v zásadě se jedná o velice odlišný způsob bydlení. Lofty jsou většinou přestavěné staré továrenské budovy či haly. Výsledný prostor má vysoké stropy, je otevřený a tvoří ho kromě přízemí jen částečná patra rovněž otevřená do prostoru. V kombinaci s velkými okny nebo dokonce celými prosklenými zdmi získáte velice alternativní bydlení.

Lokalita je důležitá

Co z vašeho nového bytu udělá opravdový domov, je lokalita. Pokud se rozhodnete pro život ve velkém městě, vyberte si z řady luxusních bytů v Praze. V centru naší metropole na vás čeká pestrý a zajímavý život.

Pokud dáváte přednost blízkosti přírody a hor, řešení najdete třeba v Mostě. Zde společnost Crestyl postavila luxusní bydlení přímo v centru města. Vychutnáte si tak výhody městského života i možnost během chvíle objevovat krásy Krušných hor. Např. lyžování a další zimní radovánky na nedalekém Klínovci jsou vyhlášené.

Bydlení v patrech je teď v módě. Pokud máte spíše uměleckou duši a dostatek financí na nákladnou přestavbu, zvolte loftový byt. Kdo má blíže k tradičnímu bydlení, mezonet je ta správná volba.

Moderní bydlení v mezonetu