Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

MOJE RÁNO: sládková Lenka Straková

Lenka Straková pracuje jako sládková v plzeňském Prazdroji, kde vymýšlí i nové receptury. Zeptali jsme se jí, jak začíná svůj den, aby dokázala být celý den aktivní a plná energie.

Jaká jsou vaše rána?
Pokaždé jiná. Velký rozdíl je mezi všedním dnem a víkendem. Úplně nejlepší jsou ta na dovolené, tam se vždy najde čas na to si posedět u snídaně a opravdu si užít společné chvilky. Ve všední dny to je ale rutina – budíček, cvičení, sprcha, probudit syna, který se mnou začne hned diskutovat, což trvá až do příchodu do školky, a pak běžet do práce.

V kolik obvykle vstáváte?
Běžně mi zvoní budík po páté hodině. Výjimečně ho o pár minut odložím.

Co je první věc, kterou uděláte po probuzení?
Protáhnu se, na chvilku zavřu oči a pak se donutím vstát.

Jaké jsou vaše ranní rituály?
Vstávám brzy, takže se snažím se potichu vyplížit z pokoje a nikoho přitom předčasně nevzbudit. Odcházím do koupelny a po všech svých ranních aktivitách se opět vracím do ložnice pro oblečení.
Každé ráno je mi v patách naše kočka, a to, i když jsem v koupelně. Pokaždé se usadí vedle umyvadla a sleduje mě, zatímco si čistím zuby. A přitom samozřejmě vyžaduje hlazení.

Jak vypadá vaše snídaně?
Snídani pro svou rodinu připravuji každý den, ráda proto střídám různé pokrmy. Mám ráda sladké i slané, studené i teplé snídaně. Moje nejoblíbenější ale bude asi čerstvé pečivo s vajíčkem na jakýkoliv způsob.

Co vám pomáhá probudit se?
Pro mě je na probuzení ideální sport. Jakmile se rozhýbu, tak všechna únava zmizí. Nejlepší je projížďka na kole nebo podobné cvičení, s chutí pak doplním tekutiny, třeba nealko pivem. Jízda na kole mě nakopne úplně nejlépe - v zimě si dávám ranní rozcvičku doma na rotopedu.

Máte oblíbenou ranní hudbu?
Většinou poslouchám rádio. Buď si pustím některou z mých oblíbených stanic, nebo si poslechnu něco ze svého výběru, ve kterém jsou převážně rockové písničky.

Jak se vaše rána měnila v průběhu let?
Nijak výrazně, mírně se posunul jen čas vstávání, v průměru vstávám dřív než v minulosti. Raději si ale ráno přivstanu, abych měla rezervu, než abych musela všechny ranní aktivity provádět ve spěchu. A od loňského září se mnou vstává také můj syn, protože začal chodit do školky. Mám tak jistotu, že máme každé ráno o zábavu postaráno.

 

Moje ráno:
Lenka Straková:
Vymýšlí nové produkty, připravuje receptury a vybírá do nich vhodné receptury. “Za skvělý úspěch považuji novinku Birell Botanicals, přírodní nápoj s lehkou chutí nealko piva s bylinkami. Jeho recepturu jsme pilovali několik měsíců a mám radost, že výsledek stojí za to,” říká.  Ve volném čase nejraději podniká výlety s dětmi, ideálně tak, aby šlo o kombinaci sportu, dětského hřiště a občerstvení.

 

Souvislející články

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?

Životní styl

<span>Jak ve vztahu neztratit sebe samu? Máme pro vás 5 tipů</span>

Jak ve vztahu neztratit sebe samu? Máme pro vás 5 tipů