Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

MOJE RÁNO: Umělecký ředitel Czech Design Weeku Petr Hájek

Petr Hájek, majitel The Chemistry Gallery, má rána zrovna teď trochu hektická. Hned po probuzení začíná myslet na práci – akce, za kterou stojí, Czech Design Week, startuje v Kafkově domě už 7. listopadu.

Moje rána:
Rána bych zrušil, jak zpívá klasik! A sice děkuji za každé nové ráno, ale občas bych se ráno nejraději neviděl. Ale miluju snídaně! Momentálně prožívám spíš hektická rána, protože se věnuji nejen své galerii The Chemistry Gallery, ale také Czech Design Weeku. Od okamžiku, kdy otevřu oči, přemýšlím o designérech i o doprovodných akcích… Jak vstávám: Budím se až s budíkem. Pokud ho nemám, jsem schopen spát velmi dlouho. Bohužel budík většinou zazvoní, až na víkendy… První věc poté, co otevřu oči, je, že se podívám na mobil. A to mě hned nastartuje do pracovního dne.
 
Moje rituály:
Pomáhá mi sprcha, melodický poklidný house, který poslouchám, a také sladká snídaně s čajem, i když snídat doma se mi poslední dobou moc nedaří. Jsem spíš noční člověk, než ranní ptáče, a tak je pro mě každé ráno spíš zápas s časem – s tím, který jsem neprospal, protože jsem musel vstát a také s tím, který přijde, protože když vstavu, musím většinou někam vyrazit. Vtříc novému dni!
 
14961492 10207979203617299 666285165 n
 
  
Czech Design Week představí Pražanům tvorbu více než 90 mladých a talentovaných designérů z České republiky. Na festivalu, který se koná od 7. do 13. listopadu 2016 v Kafkově domě, proběhne například křest knihy Proměna od Franze Kafky s nejstarším českým překladem a litografiemi od Petra Nikla. Křest je jednou akcí z programu, kterým se festival odlišuje od podobných akcí. Dále se můžete těšit například na hřiště ve virtuální realitě, designový bar 21. století a tech-house party, ale také na promítání krátkého filmu od Amnesty International s DeNirem v hlavní roli anebo panelovou diskuzi s právníky se zaměřením na ochranu tvůrců uměleckých děl. „A než to vypukne, chystám ještě dvě další akce. Jedna se koná hned ve čtvrtek 3.11. v 19 hod v Chemistry gallery – vernisáž Zeb One, což je další z writerů, který překročil hranice mezi ulicí a galerijní scénou a připojil se ke stále sílícímu trendu posledních let charakteristickému postupným pronikáním jazyka graffiti do volného umění bez přívlastků. Druhá proběhne hned v pátek 4.11. ve 22 hodin opět v Chemistry Gallery a je to křest alba RAW českého DJe Sonorityho, které vychází na londýnském labelu Distinctive Records,“ zve Petr Hájek.
 
ČTĚTE TAKÉ: