Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

MUDr. Ján Pilka z Aesthevita: Triky, jak se zbavit vrásek

Říká se, že jediná spravedlivá věc na světě je, že všichni stárneme. Ale zatímco mužům vrásky přidávají na sex appealu, u nás, žen, jsou nežádoucí. Proto se neustále honíme za věčným mládím - každá linka v obličeji nám vyrývá “vrásku” i do duše.

Redakce Marianne | 10. 05. 2016

Vrásky vznikají ve vrstvě zvané škára, což je hlubší vrstva pokožky a je tvořena z kolagenu a elastinu.

„Stárnutím dochází ke změnám ve stavbě pojivových vláken. Navíc se pokožka ztenčuje. Ztrácí tak hydrataci, pevnost i pružnost. To se navenek projevuje právě vznikem vrásek,“ vysvětluje MUDr. Ján Pilka, plastický chirurg z kliniky plastické chirurgie a estetické medicíny Aesthevita.

MUDr Jan Pilka plasticky chirurg kliniky Aesthevita 3

MUDr. Ján Pilka, plastický chirurg kliniky Aesthevita dává tipy, jak se zbavit vrásek.

Botulotoxinem proti mimickým vráskám

 

Botulotoxin je přírodní látka produkována bakterií Clostridium botulinum. Přestože se jedná o toxin, aplikací minimálního množství dochází k zablokování přenosu impulzů mezi svalem a nervem, což způsobí relaxaci svalů v okolí vrásek a tím je redukuje.

Botulotoxin nebo jak se také lidově říká “botox” je vhodný na:

  • vrásky kolem očí (tzv. vějířky nebo kohoutí stopy)
  • vrásku mezi obočím (tzv. glabellu nebo mračivku)
  • vrásky na čele.

Účinek botulotoxinu vydrží přibližně 3 až 6 měsíců. Pro udržení efektu je proto vhodné proces opakovat.

Botulotoxin dokáže posloužit také jako velmi účinná látka zabraňující nadměrnému pocení.

Více o tom, jak zabránit nadměrnému pocení zde.

Klinika Aesthevita vrasky botox 

Pomocník zvaný kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová zaujímá hlavní roli při zachování pružnosti a poddajnosti naší pleti.

„Má antioxidační účinky, které pokožku chrání před volnými radikály, podporuje tvorbu kolagenu a podílí se na dalších důležitých procesech v pokožce,“ vysvětluje MUDr. Ján Pilka, který se plastickou chirurgií zabývá přes 10 let.

Stárnutím se ale koncentrace kyseliny hyaluronové v pokožce rapidně snižuje. To má za následek dehydrataci pokožky, která se projevuje blednutím a tvorbou vrásek.

„Výplně na bázi kyseliny hyaluronové se používají ke korekci jemných i hlubších vrásek,“ říká MUDr. Ján Pilka z kliniky plastické chirurgie Aesthevita.

Skvělých výsledků  je dosahováno aplikací výplně v oblasti rýh mezi tváří a nosem, jemných vrásek kolem úst, u kořene nosu atd. Kyselina hyaluronová je velmi oblíbenou výplní i při zvětšení rtů, ale také k tvarování brady nebo lícních kostí.

Klinika aesthevita vrasky hyselina hyaluronova


Jak dlouho efekt vydrží?

Trvání efektu je velmi individuální, a to od 6 do 12 měsíců. Po uplynutí této doby se výplňový materiál začne bez následků postupně vstřebávat. Zákrok je možné bez problémů opakovat.

Zázrak zvaný lipofilling aneb vlastní tuk jako výplň

Pod tímto názvem se skrývá aplikování vlastního tuku.

„Je to jedna z nejbezpečnějších metod ošetření vrásek, a to právě z důvodu použití pacientova vlastního tuku,“ vysvětluje princip metody MUDr. Ján Pilka,

Při tomto zákroku je odsáno malé množství tuku, většinou ze stehen nebo zadečku. Tuk je poté vyčištěn a dále aplikován speciální kanylou do požadovaných míst.

Metoda využití vlastního tuku jako omlazení  poskytuje dlouhodobý účinek. Částečně se sice tuk do měsíce vstřebá (maximálně 30%), ale po tomto období se výsledek může považovat za konečný a trvalý. Pro dosažení maximální spokojenosti pacienta je možné zákrok zopakovat.

 plazma lifting na klinice plasticke chirurgie Aesthevita 02

Metoda PRP Plazma lifting

Plazma terapie – další z žebříčku metod omlazení za pomoci vlastního materiálu. Tentokrát v hlavní roli Vaše vlastní plazma, která je pro Vaši pleť opravdovým koktejlem k nezaplacení. Obsahuje totiž růstové faktory, které podporují regeneraci, a tím proces omlazování a revitalizace.

Metoda je vhodná pro všechny, kteří chtějí svou pokožku:

  • projasnit
  • hydratovat
  • zpevnit a vyhladit
  • celkově omladit

Jaký je postup při ošetření vlastní plazmou:

  • klientovi je odebráno malé množství krve
  • poté odstředěním následuje separace plazmy
  • plazma se poté speciální látkou aktivuje
  • nyní může být za pomoci tenké jehličky aplikována do pokožky.

aesthevita vrasky jak se zbavit

FRACTORA – radiofrekvenční energií k dokonalejší pleti

FRACTORA je nejpokročilejší frakční radiofrekvenční ošetření, omlazuje pleť, zlepšuje její texturu a zároveň dodává zářivý vzhled pomocí ablace a resurfacingu.

„Nabízí řadu vylepšení pro stárnoucí pleť, která by za normálních okolností vyžadovala dvě, tři nebo dokonce čtyři různé technologie ošetření,“ říká Pilka z Aesthevity.

Fractora dodává vysokofrekvenční energii do podkoží prostřednictvím několika mikrojehliček. Ty produkují lokalizované teplo, které v podkožní tkáni podporuje obnovu kolagenu pro omlazení pleti a lepší vzhled kůže. Díky teplu působímu pouze v místě vpichu, je hojení mnohem kratší než při klasické ablaci. 

Fractora ošetří:

  • jemné i hluboké vrásky
  • pigmentace a jizvičky (např. po akné)
  • začervenání pokožky, cévky.

Dámy, řešíte vrásky? Nevíte, jakou metodu zvolit?

Přijďte na nezávaznou konzultaci na kliniku Aesthevita.

Na konzultaci na kliniku Aesthevita se můžete objednat zde.

Klinika Aesthevita Praha

„Projdeme si společně s vámi metodu, která bude pro vás nejoptimálnější, vše si budete moci promyslet pak doma v klidu,  nikdo vás do ničeho nebude nutit. Zakládáme si na komorní prostředí a na filozofii, že každá z vás je pro nás výjimečná, od mnohé konkurence nejsme velkotovárnou na krásu, každá jste pro nás jiná, každá z vás má jiná přání, touhy, učíme vás, milé dámy, konečně milovat své tělo,“ míní MUDr. Ján Pilka.

Objednejte se na nezávaznou konzultaci k MUDr. Jánu Pilkovi na kliniku Aesthevita zde